Vildtsauce

4 personer

Ingredienser

skrog fra gråand, fasan eller skovduer
olie til stegning
1 bundtrøget flæsk
0,5 bundttimian
3 stænglerrosmarin
25 gmørk chokolade
1 spskdijon sennep
1 spsktomatpuré
1 dlæblejuice
25 gblåskimmelost
2 lfond
0,5 lfløde
1 spskribsgelé
jævner
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Brun skroget samt det røgede flæsk godt af i en gryde med lidt olie.

  • 2

    Tilsæt timian, rosmarin, mørk chokolade, dijon sennep, tomatpuré, æblejuice og blåskimmelost, og lad det hele koge op.

  • 3

    Skru ned og lad det simre i ca. 2 timer. Undervejs hældes jævnligt lidt vand ved, så væskemængden forbliver den samme.

  • 4

    Når fonden har simret i 2 timer, tilsættes fløde. Lad den koge op i 5 minutter. Du kan eventuelt jævne saucen med jævner.

  • 5

    Smag saucen til med salt og peber. Servér straks til en vildtret.

Vildtsauce