Vildtsauce
4 personer
Ingredienser
| skrog fra gråand, fasan eller skovduer | |
| olie til stegning | |
| 1 bundt | røget flæsk |
| 0.5 bundt | timian |
| 3 stængler | rosmarin |
| 25 g | mørk chokolade |
| 1 spsk | dijon sennep |
| 1 spsk | tomatpuré |
| 1 dl | æblejuice |
| 25 g | blåskimmelost |
| 2 l | fond |
| 0.5 l | fløde |
| 1 spsk | ribsgelé |
| jævner | |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Brun skroget samt det røgede flæsk godt af i en gryde med lidt olie.
- 2
Tilsæt timian, rosmarin, mørk chokolade, dijon sennep, tomatpuré, æblejuice og blåskimmelost, og lad det hele koge op.
- 3
Skru ned og lad det simre i ca. 2 timer. Undervejs hældes jævnligt lidt vand ved, så væskemængden forbliver den samme.
- 4
Når fonden har simret i 2 timer, tilsættes fløde. Lad den koge op i 5 minutter. Du kan eventuelt jævne saucen med jævner.
- 5
Smag saucen til med salt og peber. Servér straks til en vildtret.
