Vildtsauce

4 personer

Ingredienser

1 stkskrog fra gråand, fasan eller 2-3 skovduer
olie til stegning
1 bundtrøget flæsk
0,5 bundttimian
3 stænglerrosmarin
25 gmørk chokolade
1 spskdijonsennep
1 spsktomatpuré
1 dlæblejuice
25 gblå danablue
2 lfond
0,5 lfløde
1 spskribsgelé
jævner
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Skroget samt det røgede flæsk brunes godt af i en gryde med lidt olie, tilsæt timian, rosmarin, mørk chokolade, dijonsennep, tomatpuré, æblejuice og danablue, og lad det hele koge op.

  • 2

    Skru ned og lad det simre i ca. 2 timer. Undervejs hældes jævnligt lidt vand ved så væske mængden forbliver den samme.

  • 3

    Når fonden har simret i 2 timer, tilsættes fløde. Lad den koge op i 5 minutter. Du kan eventuelt jævne saucen med Maizena jævner.

  • 4

    Smag saucen til med salt og peber. Serveres straks til en af vildtretterne.

Vildtsauce