Vikingegryde - til to dage
Ingredienser
2 stk | løg |
1 stk | spidskål |
600 g | gulerødder |
250 g | champignon |
1000 g | små kartofler |
300 g | grillpølser |
650 g | kyllingefilet |
1 spsk | paprika |
70 g | tomatpuré |
1 l | vand |
1 terning | hønsebouillon |
1 spsk | sød chilisauce |
0.5 spsk | tørret oregano |
2.5 dl | madlavningsfløde 8 % |
salt | |
peber | |
olivenolie |
Tilberedning
- 1
Hak løget fint. Skyl spidskålen og skær i tynde strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå. Rens og vask champignonerne og skær dem i kvarte. Rens kartoflerne og skær dem i halve. Stil alle grøntsagerne til side.
- 2
Skær pølserne i mindre stykker. Skær kyllingen i mundrette tern eller strimler, alt efter hvad du bedst kan lide. Stil kødet til side.
- 3
Steg nu løg, pølser, kylling og paprika i lidt olivenolie i en stor gryde. Steg kyllingen under omrøring, til den er brunet let af på alle sider.
- 4
Tilsæt tomatpuré, vand, bouillon, sød chilisauce, oregano og alle grøntsagerne. Det fylder en del i gryden men falder sammen, når det har simret nogle minutter. Bring retten i kog, rør forsigtigt undervejs og lad retten simre i 10-15 minutter til kartoflerne er møre.
- 5
Tilsæt madlavningsfløde og varm op. Smag til med salt og peber og server gryderetten til familiens kampklare vikinger. Velbekomme!
