Vikingegryde - til to dage

Ingredienser

2 stkløg
1 stkspidskål
600 ggulerødder
250 gchampignon
1000 gsmå kartofler
300 ggrillpølser
650 gkyllingefilet
1 spskpaprika
70 gtomatpuré
1 lvand
1 terninghønsebouillon
1 spsksød chilisauce
0.5 spsktørret oregano
2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
salt
peber
olivenolie

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 41: Kylling, kartofler, pølser, madlavningsfløde, løg
  • 1

    Hak løget fint. Skyl spidskålen og skær i tynde strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå. Rens og vask champignonerne og skær dem i kvarte. Rens kartoflerne og skær dem i halve. Stil alle grøntsagerne til side.

  • 2

    Skær pølserne i mindre stykker. Skær kyllingen i mundrette tern eller strimler, alt efter hvad du bedst kan lide. Stil kødet til side.

  • 3

    Steg nu løg, pølser, kylling og paprika i lidt olivenolie i en stor gryde. Steg kyllingen under omrøring, til den er brunet let af på alle sider.

  • 4

    Tilsæt tomatpuré, vand, bouillon, sød chilisauce, oregano og alle grøntsagerne. Det fylder en del i gryden men falder sammen, når det har simret nogle minutter. Bring retten i kog, rør forsigtigt undervejs og lad retten simre i 10-15 minutter til kartoflerne er møre.

  • 5

    Tilsæt madlavningsfløde og varm op. Smag til med salt og peber og server gryderetten til familiens kampklare vikinger. Velbekomme!

Vikingegryde - til to dage