Vikingegryde med oksekød, cocktailpølser og kartofler - til to dage
4 personer
Ingredienser
2 stk | løg |
1 fed | hvidløg |
600 g | gulerødder |
1 stk | aubergine |
1000 g | kartofler |
300 g | ungkvæg i tern |
1 spsk | paprika |
140 g | tomatpuré |
6 dl | vand |
1 terning | hønsebouillon |
2 dåser | hakkede tomater |
0.5 spsk | tørret oregano |
6 stk | laurbærblad |
400 g | cocktailpølser |
salt | |
peber | |
olivenolie |
Tilberedning
- 1
Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå. Skyl auberginen og skær den i små tern. Rens kartoflerne og skær dem i mindre tern. Stil alle grøntsagerne til side.
- 2
Hvis okseternene er meget store, så skær dem i mindre stykker. Stil kødet til side og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.
- 3
Steg nu løg, hvidløg, aubergine og paprika i lidt olivenolie i en stor gryde og tilsæt herefter oksekød og steg i et par minutter. Tilsæt tomatpuré og steg videre i et par minutter.
- 4
Tilsæt vand, bouillon, hakkede tomater, oregano, laubærblade, kartofler og gulerødder. Bring retten i kog, rør forsigtigt undervejs og lad retten simre i 15-20 minutter til kartoflerne er møre. Vend til sidst cocktailpølser i og varm op i et par minutter.
- 5
Smag til med salt og peber og server gryderetten til familiens kampklare vikinger. Velbekomme!
