Vikingegryde med oksekød, cocktailpølser og kartofler - til to dage

4 personer

Ingredienser

2 stkløg
1 fedhvidløg
600 ggulerødder
1 stkaubergine
1000 gkartofler
300 gungkvæg i tern
1 spskpaprika
140 gtomatpuré
6 dlvand
1 terninghønsebouillon
2 dåserhakkede tomater
0.5 spsktørret oregano
6 stklaurbærblad
400 gcocktailpølser
salt
peber
olivenolie

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 43: Ungkvæg i tern, gulerødder, cocktailpølser, kartofler
  • 1

    Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå. Skyl auberginen og skær den i små tern. Rens kartoflerne og skær dem i mindre tern. Stil alle grøntsagerne til side.

  • 2

    Hvis okseternene er meget store, så skær dem i mindre stykker. Stil kødet til side og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

  • 3

    Steg nu løg, hvidløg, aubergine og paprika i lidt olivenolie i en stor gryde og tilsæt herefter oksekød og steg i et par minutter. Tilsæt tomatpuré og steg videre i et par minutter.

  • 4

    Tilsæt vand, bouillon, hakkede tomater, oregano, laubærblade, kartofler og gulerødder. Bring retten i kog, rør forsigtigt undervejs og lad retten simre i 15-20 minutter til kartoflerne er møre. Vend til sidst cocktailpølser i og varm op i et par minutter.

  • 5

    Smag til med salt og peber og server gryderetten til familiens kampklare vikinger. Velbekomme!

For mere smag: Du kan sagtens tilsætte timian, fløde og bacon for mere smag.
Vikingegryde med oksekød, cocktailpølser og kartofler - til to dage