Vegetarisk gryderet med peanutbutter. Hertil ris
4 personer
Ingredienser
250 g | ris |
1 stk | rødløg |
2 fed | hvidløg |
1 stk | rød peberfrugt |
0.5 spsk | paprika |
0.5 spsk | spidskommen |
150 g | revne gulerødder |
1 dåse | hakkede tomater |
4 dl | kokosmælk |
1 terning | grøntsagsbouillon |
3 spsk | peanutbutter |
1 dåse | kikærter |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 40: Peanutbutter, revne gulerødder, rødløg
- 1
Kog risene efter anvisningen på pakken.
- 2
Pil skrællen af rødløg og hvidløg og hak begge dele fint. Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær kødet i små tern.
- 3
Varm en gryde op med olie og svits paprika, spidskommen, rødløg, hvidløg og peberfrugt. Tilsæt de revne gulerødder og lad dem stege med i et par minutter.
- 4
Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, smuldret bouillon og peanutbutter og lad det hele simre i ca. 15 min.
- 5
Kom kikærterne i en si og skyl dem. Tilsæt kikærterne og lad retten simre i yderligere 5 min. eller længere, hvis du har tid. Smag til med salt og peber.
- 6
Server den vegetariske gryderet med dampende varme ris. Velbekomme!
For ekstra smag: Top med friske krydderurter og peanuts.
