Vegetargryde med æble og kikærter. Hertil ris og spidskålssalat
4 personer
Ingredienser
| 1 stk | løg |
| 2 fed | hvidløg |
| 250 g | kartofler |
| 2 stk | æbler |
| 90 g | tomatpuré |
| 4 dl | kokosmælk |
| 1 dl | vand |
| 1 terning | grøntsagsbouillon |
| 1 spsk | tørret oregano |
| 1 spsk | tørret timian |
| 200 g | ris |
| 40 g | soltørrede tomater i olie |
| 1 dåse | kikærter |
| 0.5 stk | spidskål |
| 1 potte | friske koriander |
| 1 stk | lime |
| olivenolie | |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Pil skrællen af løg og hvidløg, skræl kartoflerne og skyl æblerne. Hak løg og hvidløg fint og skær kartofler og æbler i små tern.
- 2
Varm en gryde op med olie og svits løg, hvidløg, kartofler og æbler i et par minutter. Tilsæt tomatpuré, kokosmælk, vand, smuldret bouillon, oregano og timian og lad det hele simre i ca. 20 min.
- 3
Kog risene efter anvisning på posen.
- 4
Hak de soltørrede tomater fint. Kom kikærterne i en si og overhæld dem med vand. Tilsæt de soltørrede tomater og kikærter i sovsen og lad den simre i ca. 5 min.. Smag til med salt og peber.
- 5
Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern, men pas på fingrene! Hak koriander fint og vend dem sammen med spidskål, friskpresset limesaft, olie, salt og peber.
- 6
Server vegetargryden med dampende varme ris og spidskålssalat.
