Vegetargryde med æble og kikærter. Hertil ris og spidskålssalat

4 personer

Ingredienser

1 stkløg
2 fedhvidløg
250 gkartofler
2 stkæbler
90 gtomatpuré
4 dlkokosmælk
1 dlvand
1 terninggrøntsagsbouillon
1 spsktørret oregano
1 spsktørret timian
200 gris
40 gsoltørrede tomater i olie
1 dåsekikærter
0.5 stkspidskål
1 pottefriske koriander
1 stklime
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 48: Spidskål, kikærter, æbler, kartofler
  • 1

    Pil skrællen af løg og hvidløg, skræl kartoflerne og skyl æblerne. Hak løg og hvidløg fint og skær kartofler og æbler i små tern.

  • 2

    Varm en gryde op med olie og svits løg, hvidløg, kartofler og æbler i et par minutter. Tilsæt tomatpuré, kokosmælk, vand, smuldret bouillon, oregano og timian og lad det hele simre i ca. 20 min.

  • 3

    Kog risene efter anvisning på posen.

  • 4

    Hak de soltørrede tomater fint. Kom kikærterne i en si og overhæld dem med vand. Tilsæt de soltørrede tomater og kikærter i sovsen og lad den simre i ca. 5 min.. Smag til med salt og peber.

  • 5

    Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern, men pas på fingrene! Hak koriander fint og vend dem sammen med spidskål, friskpresset limesaft, olie, salt og peber.

  • 6

    Server vegetargryden med dampende varme ris og spidskålssalat.

Vegetargryde med æble og kikærter. Hertil ris og spidskålssalat