Vegansk tærte med svampe og spinat

4 personer

Ingredienser

Tærtebund

3 dlmel
85 gvegansk smør
0.25 dlkoldt vand
1 tsksalt

Fyld

1 pakkeveganske filetstykker
2 spskolivenolie
2 fedhvidløg
200 gsvampe
150 gfrisk spinat
purløg
3 dlvegansk creme fraiche
200 gvegansk ost
salt
peber

Tilberedning

Tærtebund

  • 1

    Bland mel og salt sammen i en skål. Smulder smør i og tilsæt gradvist vandet. Ælt dejen færdig og tryk den ned i tærteformen.

  • 2

    Prik den let på bunden med en gaffel.

Fyld

  • 1

    Hak hvidløg fint, skær svampe i skiver og snit purløg.

  • 2

    Varm olivenolien i en stegepande og tilsæt hvidløg, svampe, salt og peber. Lad det simre i et par minutter, inden du blander purløg og filetstykkerne i.

  • 3

    Lad filetstykkerne blive gennemvarme og tilføj derefter spinaten. Når spinaten er faldet sammen, røres creme fraichen i.

  • 4

    Hæld fyldet i tærtebunden og top tærten med vegansk ost.

  • 5

    Bag tærten i ovnen ved 175° i 35-40 minutter.

Vegansk tærte med svampe og spinat