Vegansk tærte med svampe og spinat

4 personer

Ingredienser

Tærtebund

3 dlmel
85 gvegansk smør
0,25 dlkoldt vand
1 tsksalt

Fyld

1 pakkeveganske filetstykker
2 spskolivenolie
2 fedhvidløg
200 gsvampe
150 gfrisk spinat
purløg
3 dlvegansk creme fraiche
200 gvegansk ost
salt
peber

Tilberedning

Tærtebund

  • 1

    Bland mel og salt sammen i en skål, smulder smør i og tilsæt gradvist vandet.

  • 2

    Ælt dejen færdig og tryk den ned i tærteformen.

  • 3

    Prik den let på bunden med en gaffel.

Fyld

  • 1

    Varm olivenolien i en stegepande og tilsæt finthakket hvidløg, svampe i skiver, salt og peber.

  • 2

    Lad det simre i et par minutter inden du blander snittet purløg og filetstykkerne i.

  • 3

    Lad filetstykkerne blive gennemvarme og tilføj derefter spinaten. Når spinaten er faldet sammen, røres creme fraichen i.

  • 4

    Hæld fyldet i tærtebunden og top tærten med vegansk ost.

  • 5

    Varm tærten i ovnen ved 175° i 35-40 minutter.

Vegansk tærte med svampe og spinat