Vegansk Shepherd's Pie
4 personer
Ingredienser
Kartoffelmos
6 stk | kartofler |
2 spsk | vegansk smør |
1 dl | mandeldrik |
salt | |
peber |
Fars
1 pakke | vegansk fars |
2 spsk | olivenolie |
2 spsk | vegansk smør |
2 stk | gulerod |
1 dåse | løse majs |
0,25 tsk | revet muskatnød |
1 knivspids | allehånde |
7 dl | grøntsagsbouillon |
400 g | hakkede tomater |
2 spsk | grofthakket persille |
salt | |
peber |
Tilberedning
Kartoffelmos
- 1
Vask og skræl kartofler. Skær dem i mindre stykker og kog dem til de er møre.
- 2
Hæld vandet fra og lad dem dampe lidt af, før du moser kartoflerne med smør og mandeldrik. Smag til med salt og peber.
Fars
- 1
Riv gulerødder. Dræn majs og hak persille groft.
- 2
Varm olien i en gryde. Tilsæt smør efter ca. 1 minut.
- 3
Tilsæt gulerødder og steg dem under omrøring i ca. 10 minutter.
- 4
Herefter tilsætter du grøntsagsbouillon, hakkede tomater, majs og krydderier. Lad retten småkoge i ca. 30 minutter.
- 5
De sidste minutter af kogetiden tilsættes farsen til den er gennemvarm.
- 6
Tænd ovnen på 200°. Find et ildfast fad og læg farsblandingen i bunden af fadet. Herefter lægges kartoffelmosen ovenpå farsen, og fadet sættes i ovnen i ca. 20 minutter.