Vegansk Shepherd's Pie

4 personer

Ingredienser

Kartoffelmos

6 stkkartofler
2 spskvegansk smør
1 dlmandeldrik
salt
peber

Fars

1 pakkevegansk fars
2 spskolivenolie
2 spskvegansk smør
2 stkgulerod
1 dåseløse majs
0,25 tskrevet muskatnød
1 knivspidsallehånde
7 dlgrøntsagsbouillon
400 ghakkede tomater
2 spskgrofthakket persille
salt
peber

Tilberedning

Kartoffelmos

  • 1

    Vask og skræl kartofler. Skær dem i mindre stykker og kog dem til de er møre.

  • 2

    Hæld vandet fra og lad dem dampe lidt af, før du moser kartoflerne med smør og mandeldrik. Smag til med salt og peber.

Fars

  • 1

    Riv gulerødder. Dræn majs og hak persille groft.

  • 2

    Varm olien i en gryde. Tilsæt smør efter ca. 1 minut.

  • 3

    Tilsæt gulerødder og steg dem under omrøring i ca. 10 minutter.

  • 4

    Herefter tilsætter du grøntsagsbouillon, hakkede tomater, majs og krydderier. Lad retten småkoge i ca. 30 minutter.

  • 5

    De sidste minutter af kogetiden tilsættes farsen til den er gennemvarm.

  • 6

    Tænd ovnen på 200°. Find et ildfast fad og læg farsblandingen i bunden af fadet. Herefter lægges kartoffelmosen ovenpå farsen, og fadet sættes i ovnen i ca. 20 minutter.

Vegansk Shepherd's Pie