Vaniljekranse

Ingredienser

250 ghvedemel
0,5 tskhjortetaksalt
vaniljestang
50 gmandelmel
200 gsmør
125 gsukker
0,5 stkæg

Tilberedning

  • 1

    Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og miks det med 1 spsk sukker. I en skål, blandes hvedemel, hjortetaksalt og mandelmel sammen – smuldr det kolde smør i.

  • 2

    Derefter kommes vaniljesukker og sukker i og saml dejen med ægget. 

  • 3

    Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt vaniljekransene ud på en bageplade, beklædt med bagepapir.

  • 4

    Køl de ubagte vaniljekranse af i køleskab i 30 minutter og bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i cirka 8 minutter. 

  • 5

    Lad dem køle af på en bagerist. Opbevar gerne i lufttæt beholder.

Vaniljekranse