Valnøddesmåkager med chokolade og lakrids
4 personer
Ingredienser
Småkager
125 g | brun farin |
75 g | blødt smør |
1 stk | æg |
2,5 dl | hvedemel |
1,5 tsk | bagepulver |
50 g | valnødder |
50 g | mørk chokolade |
50 g | lakrids |
Til rulning
3 spsk | sukker |
4 spsk | lakridspulver |
15 g | smør |
Tilberedning
- 1
Sørg for at smørret har stuetemperatur inden du går i gang. Put smør og brun farin i en skål. Pisk det med en elpisker.
- 2
Når smørret og brun farin er pisket godt sammen, tilsættes æggene. Pisk æg og sukkermassen godt sammen til den er helt jævn.
- 3
Bland mel og bagepulver i kagemassen.
- 4
Hak valnødder, chokolade og lakrids. Vend valnødder, chokolade og lakrids i kageblandingen med en dejskraber.
- 5
Bland sukker og lakridspulver i en anden skål. Det skal bruges til rulning.
- 6
Form småkagerne til kugler med en lille spiseske. Når du har formet alle kagerne til lige store kugler, rulles kuglerne enkeltvis i lakridssukkeret. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- 7
Smelt smør til pensling i en gryde.
- 8
Tryk alle kagekuglerne lidt flade med en gaffel og pensl med det smeltede smør. Drys evt. med lidt lakridssukker.
- 9
Sæt bagepladen med småkagerne i en forvarmet ovn på 180°. Bag dem i 10-12 minutter eller til de er lysebrune.
- 10
Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist.