Valnøddesmåkager med chokolade og lakrids

4 personer

Ingredienser

Småkager

125 gbrun farin
75 gblødt smør
1 stkæg
2,5 dlhvedemel
1,5 tskbagepulver
50 gvalnødder
50 gmørk chokolade
50 glakrids

Til rulning

3 spsksukker
4 spsklakridspulver
15 gsmør

Tilberedning

  • 1

    Sørg for at smørret har stuetemperatur inden du går i gang. Put smør og brun farin i en skål. Pisk det med en elpisker.

  • 2

    Når smørret og brun farin er pisket godt sammen, tilsættes æggene. Pisk æg og sukkermassen godt sammen til den er helt jævn.

  • 3

    Bland mel og bagepulver i kagemassen.

  • 4

    Hak valnødder, chokolade og lakrids. Vend valnødder, chokolade og lakrids i kageblandingen med en dejskraber.

  • 5

    Bland sukker og lakridspulver i en anden skål. Det skal bruges til rulning.

  • 6

    Form småkagerne til kugler med en lille spiseske. Når du har formet alle kagerne til lige store kugler, rulles kuglerne enkeltvis i lakridssukkeret. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • 7

    Smelt smør til pensling i en gryde.

  • 8

    Tryk alle kagekuglerne lidt flade med en gaffel og pensl med det smeltede smør. Drys evt. med lidt lakridssukker.

  • 9

    Sæt bagepladen med småkagerne i en forvarmet ovn på 180°. Bag dem i 10-12 minutter eller til de er lysebrune.

  • 10

    Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist.

Valnøddesmåkager med chokolade og lakrids