Tunmousse

4 personer

Ingredienser

Tunmousse

3 bladehusblas
3 dåsertun i vand
3 dlgræsk yoghurt
1 tskcitronsaft
1,25 tsksalt
0,25 tskfriskkværnet peber

Tilbehør

150 gblandet grøn salat
citronbåde
150 gflutes

Tilberedning

Tip: Tunmoussen kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet til næste dag.
  • 1

    Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.

  • 2

    Hæld vandet fra tunen, kom den i en skål og findel med en gaffel.

  • 3

    Vend yoghurt, citronsaft, salt og peber i tunen.

  • 4

    Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad.

  • 5

    Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen.

  • 6

    Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til.

  • 7

    Hæld tunmoussen i en stor skål og stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer.

  • 8

    Anret på tallerkener: den grønne salat, citronbåde og "æg" af tunmousse - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i kogende vand.

  • 9

    Pynt evt. med brøndkarse og friskkværnet peber og server med lunt, ristet flute.

Tunmousse