Tunmousse
4 personer
Ingredienser
Tunmousse
3 blade | husblas |
3 dåser | tun i vand |
3 dl | græsk yoghurt |
1 tsk | citronsaft |
1.25 tsk | salt |
0.25 tsk | friskkværnet peber |
Tilbehør
150 g | blandet grøn salat |
citronbåde | |
150 g | flutes |
Tilberedning
Tip: Tunmoussen kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet til næste dag.
- 1
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
- 2
Hæld vandet fra tunen, kom den i en skål og findel med en gaffel.
- 3
Vend yoghurt, citronsaft, salt og peber i tunen.
- 4
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad.
- 5
Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til.
- 6
Hæld tunmoussen i en stor skål og stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer.
- 7
Anret tounmoussen på tallerkener. Læg den grønne salat nederst og top med tunmousse, citronbåde og pynt evt. med brøndkarse og friskkværnet peber. Server med lunt, ristet flüte.
Kan også serveres med knækbrød eller rugbrød.
