Tunmousse
4 personer
Ingredienser
Tunmousse
3 blade | husblas |
3 dåser | tun i vand |
3 dl | græsk yoghurt |
1 tsk | citronsaft |
1,25 tsk | salt |
0,25 tsk | friskkværnet peber |
Tilbehør
150 g | blandet grøn salat |
citronbåde | |
150 g | flutes |
Tilberedning
Tip: Tunmoussen kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet til næste dag.
- 1
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
- 2
Hæld vandet fra tunen, kom den i en skål og findel med en gaffel.
- 3
Vend yoghurt, citronsaft, salt og peber i tunen.
- 4
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad.
- 5
Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen.
- 6
Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til.
- 7
Hæld tunmoussen i en stor skål og stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer.
- 8
Anret på tallerkener: den grønne salat, citronbåde og "æg" af tunmousse - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i kogende vand.
- 9
Pynt evt. med brøndkarse og friskkværnet peber og server med lunt, ristet flute.