Torskerognsdeller med bagte rodfrugter og citrondressing

4 personer

Ingredienser

Torskerognsdeller med bagte rodfrugter

800 gkartofler
600 gfriske rødbeder
0,5 spsktimian
1 fedhvidløg
40 gmandelflager
400 gtorskerogn
2 stkæg
4 spskrasp
2 spskhvedemel
0,5 spsksalt
olivenolie
peber
smør
rapsolie

citrondressing

2,5 dlfraiche 5%
1 fedHvidløg
1 stkcitron

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 49.
  • 1

    Tænd ovnen på 210° varmluft.

  • 2

    Skrub eller skræl kartoflerne. Skræl rødbederne. Skær begge dele i grove stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med lidt olivenolie, timian og et fed presset hvidløg. Top med mandelflager og bag det hele i ovnen i 25-30 minutter.

  • 3

    Hæld torskerognen i en skål sammen med æg, rasp, hvedemel, salt og lidt peber. Bland det godt sammen. Er farsen for tynd, tilsæt lidt mere hvedemel.

  • 4

    Form farsen til deller med en ske eller med hænderne. Steg dellerne på en pande i en blanding af lidt smør og olie.

  • 5

    Bland fraiche i en skål sammen med et fed presset hvidløg og skallen fra en hel citron. Smag til med salt og peber. Skær herefter citronen i skiver til torskerognsdellerne.

  • 6

    Server torskerognsdellerne med citronskriverne, de bagte kartofler og rødbeder og citrondressingen. Velbekomme!

Torskerognsdeller med bagte rodfrugter og citrondressing