Torskerognsdeller med bagte rodfrugter og citrondressing
4 personer
Ingredienser
Torskerognsdeller med bagte rodfrugter
800 g | kartofler |
600 g | friske rødbeder |
0,5 spsk | timian |
1 fed | hvidløg |
40 g | mandelflager |
400 g | torskerogn |
2 stk | æg |
4 spsk | rasp |
2 spsk | hvedemel |
0,5 spsk | salt |
olivenolie | |
peber | |
smør | |
rapsolie |
citrondressing
2,5 dl | fraiche 5% |
1 fed | Hvidløg |
1 stk | citron |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 210° varmluft.
- 2
Skrub eller skræl kartoflerne. Skræl rødbederne. Skær begge dele i grove stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med lidt olivenolie, timian og et fed presset hvidløg. Top med mandelflager og bag det hele i ovnen i 25-30 minutter.
- 3
Hæld torskerognen i en skål sammen med æg, rasp, hvedemel, salt og lidt peber. Bland det godt sammen. Er farsen for tynd, tilsæt lidt mere hvedemel.
- 4
Form farsen til deller med en ske eller med hænderne. Steg dellerne på en pande i en blanding af lidt smør og olie.
- 5
Bland fraiche i en skål sammen med et fed presset hvidløg og skallen fra en hel citron. Smag til med salt og peber. Skær herefter citronen i skiver til torskerognsdellerne.
- 6
Server torskerognsdellerne med citronskriverne, de bagte kartofler og rødbeder og citrondressingen. Velbekomme!