Torsk i fad
4 personer
Ingredienser
4 stk | torskefilet |
4 fed | hvidløg |
3 stk | løg |
1 bundt | dild |
0,25 bundt | timian |
1 dl | hvidvin |
salt | |
peber |
Topping
1 spsk | dijonsennep |
1 tsk | ingefær |
0,5 stk | citron |
1 spsk | olie til stegning |
salt | |
peber |
Tilbehør
3 stk | bagekartoffel |
1 tsk | salt |
1 spsk | olie til stegning |
100 g | smør |
0,5 pakke | bacon i tern |
salt | |
peber |
Tilberedning
Tilbehør
- 1
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Kog kartoffelskiverne i rigeligt saltet vand i 1 minut.
- 2
Afdryp kartoflerne og skyl dem i koldt vand for at køle dem af.
- 3
Smelt smør og olie i en gryde og vend forsigtigt kartoffelskiverne heri. Krydr med salt og peber.
- 4
Steg bacontern og bland dem med kartoflerne.
Torsk
- 1
Riv ingefær og citronskal, og pres citronsaften. Bland ingefær, citronskal, citronsaft og andre ingredienser til torsketoppingen.
- 2
Smør et ildfast fad med olivenolie.
- 3
Skær hvidløg og løg i skiver og læg dem i bunden af fadet. Krydr med salt og peber. Tilsæt hvidvin og grofthakket dild til fadet.
- 4
Smør torsketoppingen på torskefileterne. Læg kartoffelskiveblandingen på toppen af torskefileterne. Tilføj timiankviste.
- 5
Bag retten i en forvarmet ovn ved 200˚C i 10 minutter. Tænd ovngrillen og grill retten yderligere i 5 minutter, indtil kartoffelskiverne er sprøde i kanten.