Torsk i fad

4 personer

Ingredienser

4 stktorskefilet
4 fedhvidløg
3 stkløg
1 bundtdild
0,25 bundttimian
1 dlhvidvin
salt
peber

Topping

1 spskdijonsennep
1 tskingefær
0,5 stkcitron
1 spskolie til stegning
salt
peber

Tilbehør

3 stkbagekartoffel
1 tsksalt
1 spskolie til stegning
100 gsmør
0,5 pakkebacon i tern
salt
peber

Tilberedning

Tip: Du kan sagtens bruge alternativer som hvilling, mørksej, kuller eller kulmule i stedet for torsk.

Tilbehør

  • 1

    Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Kog kartoffelskiverne i rigeligt saltet vand i 1 minut.

  • 2

    Afdryp kartoflerne og skyl dem i koldt vand for at køle dem af.

  • 3

    Smelt smør og olie i en gryde og vend forsigtigt kartoffelskiverne heri. Krydr med salt og peber.

  • 4

    Steg bacontern og bland dem med kartoflerne.

Torsk

  • 1

    Riv ingefær og citronskal, og pres citronsaften. Bland ingefær, citronskal, citronsaft og andre ingredienser til torsketoppingen.

  • 2

    Smør et ildfast fad med olivenolie.

  • 3

    Skær hvidløg og løg i skiver og læg dem i bunden af fadet. Krydr med salt og peber. Tilsæt hvidvin og grofthakket dild til fadet.

  • 4

    Smør torsketoppingen på torskefileterne. Læg kartoffelskiveblandingen på toppen af torskefileterne. Tilføj timiankviste.

  • 5

    Bag retten i en forvarmet ovn ved 200˚C i 10 minutter. Tænd ovngrillen og grill retten yderligere i 5 minutter, indtil kartoffelskiverne er sprøde i kanten.

Torsk i fad