Tomattærte med grov laksesalat

4 personer

Ingredienser

250 gpennepasta med fuldkorn
275 gtærtedej
3 stkæg
200 ghytteost
0.5 spsktørret timian
2 stktomater
0.5 stkspidskål
70 gspæde spinatblade
125 gvarmrøget laks
gomadressing
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 38: Varmrøget laks, pasta penne, porre, røde linser, rugbrød
  • 1

    Tænd ovnen på 180° varmluft og kog pastaen efter anvisningen på pakken. Overhæld efterfølgende pastaen med koldt vand.

  • 2

    Fordel dejen i en smurt tærteform og skær evt. lidt af siderne - alt efter hvor stor din tærteform er. Prik bunden med en gaffel og bag bunden i ovnen i ca. 8 min. og tag den ud. Skru herefter ovnen op til 200° varmluft.

  • 3

    Rør imens æg, hytteost, timian, salt og peber sammen i en skål og skær skyllet tomater i skiver.

  • 4

    Hæld æggemassen over tærtebunden og fordel tomaterne på toppen. Bag tærten i ca. 20 min. til æggemassen har sat sig og tærten har fået en gylden overflade. Skru evt. ovnen ned til 180° varmluft undervejs, hvis kanten bliver for mørk.

  • 5

    Snit skyllet spidskål fint, skyl spinaten og fjern evt. de store stilke, hvis du bruger grov spinat.

  • 6

    Vend pastaen sammen med kål og spinat. Vend herefter dressing og plukket laks i salaten og smag til med lidt salt og peber.

  • 7

    Server den sprøde tærte sammen med den lækre grove laksesalat. Velbekomme!

For ekstra smag: Giv æggemassen et skud chili og evt. lidt hvidløg.
Tomattærte med grov laksesalat