Tomattærte med grov laksesalat
4 personer
Ingredienser
250 g | pennepasta med fuldkorn |
275 g | tærtedej |
3 stk | æg |
200 g | hytteost |
0.5 spsk | tørret timian |
2 stk | tomater |
0.5 stk | spidskål |
70 g | spæde spinatblade |
125 g | varmrøget laks |
gomadressing | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 180° varmluft og kog pastaen efter anvisningen på pakken. Overhæld efterfølgende pastaen med koldt vand.
- 2
Fordel dejen i en smurt tærteform og skær evt. lidt af siderne - alt efter hvor stor din tærteform er. Prik bunden med en gaffel og bag bunden i ovnen i ca. 8 min. og tag den ud. Skru herefter ovnen op til 200° varmluft.
- 3
Rør imens æg, hytteost, timian, salt og peber sammen i en skål og skær skyllet tomater i skiver.
- 4
Hæld æggemassen over tærtebunden og fordel tomaterne på toppen. Bag tærten i ca. 20 min. til æggemassen har sat sig og tærten har fået en gylden overflade. Skru evt. ovnen ned til 180° varmluft undervejs, hvis kanten bliver for mørk.
- 5
Snit skyllet spidskål fint, skyl spinaten og fjern evt. de store stilke, hvis du bruger grov spinat.
- 6
Vend pastaen sammen med kål og spinat. Vend herefter dressing og plukket laks i salaten og smag til med lidt salt og peber.
- 7
Server den sprøde tærte sammen med den lækre grove laksesalat. Velbekomme!
