Tomatsuppe
4 personer
Ingredienser
1 stk | rødløg |
8 stk | tomat |
4 skiver | brød |
5 fed | hvidløg |
1 spsk | paprika |
1 dl | ketchup |
1 dåse | hakkede tomater |
1 spsk | æbleeddike |
4 spsk | mayonnaise |
1 bundt | basilikum |
salt | |
peber | |
olivenolie |
Tilberedning
- 1
Hak løg og tomater. Skær hvidløg i skiver.
- 2
Skær tykke skiver af brød og kom det på panden med lidt olivenolie. Tilsæt hvidløg og lad det riste lidt. Når de er færdige, skæres de i store tern som fyld til suppen.
- 3
Opvarm lidt olie i en gryde. Tilsæt hakkede løg og halvdelen af de friskhakkede tomater. Sautér.
- 4
Tilsæt paprika, ketchup, salt og peber til gryden og lad det koge lidt ind.
- 5
Tilsæt dåsetomaterne. Fyld derefter tomatdåsen med vand og hæld i gryden. Det hele skal koge i 5 minutter. Tilsæt en smule æbleeddike.
- 6
Hæld suppen i en blender og blend i et minut. Tilsæt lidt olivenolie og blend igen.
- 7
Fordel de hakkede tomater i bunden af dybe tallerkener. Tilsæt en skefuld mayonnaise og hæld eventuelt lidt olivenolie over. Tilsæt ristede brødterninger. Hæld suppen i de dybe tallerkener og top med en smule basilikum.