Tomatsuppe

4 personer

Ingredienser

1 stkrødløg
8 stktomat
4 skiverbrød
5 fedhvidløg
1 spskpaprika
1 dlketchup
1 dåsehakkede tomater
1 spskæbleeddike
4 spskmayonnaise
1 bundtbasilikum
salt
peber
olivenolie

Tilberedning

  • 1

    Hak løg og tomater. Skær hvidløg i skiver.

  • 2

    Skær tykke skiver af brød og kom det på panden med lidt olivenolie. Tilsæt hvidløg og lad det riste lidt. Når de er færdige, skæres de i store tern som fyld til suppen.

  • 3

    Opvarm lidt olie i en gryde. Tilsæt hakkede løg og halvdelen af de friskhakkede tomater. Sautér.

  • 4

    Tilsæt paprika, ketchup, salt og peber til gryden og lad det koge lidt ind.

  • 5

    Tilsæt dåsetomaterne. Fyld derefter tomatdåsen med vand og hæld i gryden. Det hele skal koge i 5 minutter. Tilsæt en smule æbleeddike.

  • 6

    Hæld suppen i en blender og blend i et minut. Tilsæt lidt olivenolie og blend igen.

  • 7

    Fordel de hakkede tomater i bunden af dybe tallerkener. Tilsæt en skefuld mayonnaise og hæld eventuelt lidt olivenolie over. Tilsæt ristede brødterninger. Hæld suppen i de dybe tallerkener og top med en smule basilikum.

Tomatsuppe