Tofudeller med fritter, sprød salat og citrondressing
4 personer
Ingredienser
600 g | pommes frites |
1 stk | løg |
300 g | persillerod |
0.25 spsk | salt |
200 g | stegt tofu med citrongræs |
2 stk | æg |
50 g | rasp |
50 g | mandler |
3 stk | æbler |
400 g | færdigsnittet vinterkålsalat |
2 spsk | olivenolie |
2 spsk | balsamicoeddike |
1.9 dl | creme fraiche 9 % |
1 fed | hvidløg |
1 stk | økologisk citron |
peber |
Tilberedning
- 1
Opvarm ovnen til 210° varmluft og tilbered fritterne som anvist på posen.
- 2
Skræl løg og persillerødder. Hæld dem sammen med salt, tofu, marinaden fra tofuen og æg i en minihakker eller foodprocessor. Giv det hele en snurretur til det er finthakket. Tilsæt rasp og rør godt rundt til du har en samlet fars.
- 3
Form små deller af farsen og steg dem på en pande med olie, til de har fået farve på begge sider og er gennemstegte.
- 4
Rist mandlerne på en tør pande til de har taget farve. Lad mandlerne køle af på en tallerken og hak dem groft. Skyl æblerne, fjern kernerne og skær dem i både. Vend mandler og æbler sammen med kålsalaten. Top med en hurtig dressing rørt sammen af lidt olie, balsamicoeddike, salt og peber.
- 5
Bland creme fraichen med skrællet og presset hvidløg. Tilsæt skyllet og revet citronskal og smag til med salt og peber.
- 6
Server tofudellerne med sprøde fritter, salat og dressing. Velbekomme!
