Tofudeller med fritter, sprød salat og citrondressing

4 personer

Ingredienser

600 gpommes frites
1 stkløg
300 gpersillerod
0.25 spsksalt
200 gstegt tofu med citrongræs
2 stkæg
50 grasp
50 gmandler
3 stkæbler
400 gfærdigsnittet vinterkålsalat
2 spskolivenolie
2 spskbalsamicoeddike
1.9 dlcreme fraiche 9 %
1 fedhvidløg
1 stkøkologisk citron
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 41: Pommes frites, løg, persillerod, stegt tofu med citrongræs, færdigsnittet vinterkålsalat, creme fraiche 9 %
  • 1

    Opvarm ovnen til 210° varmluft og tilbered fritterne som anvist på posen.

  • 2

    Skræl løg og persillerødder. Hæld dem sammen med salt, tofu, marinaden fra tofuen og æg i en minihakker eller foodprocessor. Giv det hele en snurretur til det er finthakket. Tilsæt rasp og rør godt rundt til du har en samlet fars.

  • 3

    Form små deller af farsen og steg dem på en pande med olie, til de har fået farve på begge sider og er gennemstegte.

  • 4

    Rist mandlerne på en tør pande til de har taget farve. Lad mandlerne køle af på en tallerken og hak dem groft. Skyl æblerne, fjern kernerne og skær dem i både. Vend mandler og æbler sammen med kålsalaten. Top med en hurtig dressing rørt sammen af lidt olie, balsamicoeddike, salt og peber.

  • 5

    Bland creme fraichen med skrællet og presset hvidløg. Tilsæt skyllet og revet citronskal og smag til med salt og peber.

  • 6

    Server tofudellerne med sprøde fritter, salat og dressing. Velbekomme!

Tofudeller med fritter, sprød salat og citrondressing