Timian-gratinerede bagekartofler med fyldig kålsalat og hvidløgsdressing

4 personer

Ingredienser

1000 gbagekartofler
30 gsolsikkekerner
0.5 stkspidskål
200 ggulerødder
0.5 stkagurk
125 gblåbær
1 pottefrisk timian
100 grevet ost
1 fedhvidløg
2.5 dlcreme fraiche 18%
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 46: Revet ost, frisk timian, blåbær, bagekartoffel
  • 1

    Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skyl kartoflerne og skær dem i halve. Vend dem med olivenolie, krydr med salt og peber og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter.

  • 2

    Rist solsikkekernerne på en pande med lidt olie til de tager farve. Stil dem til side på en tallerken med køkkenrulle.

  • 3

    Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern men pas på fingrene. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Skyl agurken og blåbærrene og skær agurken ud efter eget ønske. Vend det hele sammen med solsikkekerner, olivenolie, salt og peber.

  • 4

    Hak timianen fint og vend den sammen med revet ost og lidt salt. Fordel blandingen ovenpå kartoflerne og bag dem i yderligere 10 min. til de er gyldne og sprøde.

  • 5

    Rør presset hvidløg sammen med creme fraiche og smag til med salt og peber.

  • 6

    Server de timian-gratinerede bagekartofler med den fyldige kålsalat og hvidløgsdressing som tilbehør.

Timian-gratinerede bagekartofler med fyldig kålsalat og hvidløgsdressing