Thai larb gai med kylling, ris og friske krydderurter

4 personer

Ingredienser

250 gjasminris
2 stkrødløg
400 ghakket kyllingekød
0.5 pottefriske koriander
0.5 pottefrisk mynte
3 stkforårsløg
1 dlsød chilisauce
2 stklime
3 spskfiskesauce
2 fedhvidløg
1 posesnackagurk
soya
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 21: Hakket kyllingekød, snackagurk
  • 1

    Tilbered risene efter anvisningen på posen.

  • 2

    Skræl løgene og skær dem i både. Steg dem på en pande i olie og tilsæt herefter hakket kyllingekød. Steg videre til kødet er gennemstegt.

  • 3

    Skyl koriander og mynte og hak begge dele fint. Skær top og bund af forårsløgene og skær dem i tynde ringe. Bland krydderurter og forårsløg med sød chilisauce, saften fra limefrugterne, fiskesauce og presset hvidløg og vend det herefter sammen med kyllingekødet.

  • 4

    Skyl agurkerne og skær dem i skiver.

  • 5

    Server retten med ris og top med skoleagurker og soya. Hvis du har peanuts, sesamfrø eller cashewnødder smager det også godt på toppen. Velbekomme!

For ekstra smag: Rist sesamfrø på en tør pande og drys over retten. Du kan også bruge peanuts.
Thai larb gai med kylling, ris og friske krydderurter