Thai larb gai med kylling, ris og friske krydderurter
4 personer
Ingredienser
250 g | jasminris |
2 stk | rødløg |
400 g | hakket kyllingekød |
0.5 potte | friske koriander |
0.5 potte | frisk mynte |
3 stk | forårsløg |
1 dl | sød chilisauce |
2 stk | lime |
3 spsk | fiskesauce |
2 fed | hvidløg |
1 pose | snackagurk |
soya | |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 21: Hakket kyllingekød, snackagurk
- 1
Tilbered risene efter anvisningen på posen.
- 2
Skræl løgene og skær dem i både. Steg dem på en pande i olie og tilsæt herefter hakket kyllingekød. Steg videre til kødet er gennemstegt.
- 3
Skyl koriander og mynte og hak begge dele fint. Skær top og bund af forårsløgene og skær dem i tynde ringe. Bland krydderurter og forårsløg med sød chilisauce, saften fra limefrugterne, fiskesauce og presset hvidløg og vend det herefter sammen med kyllingekødet.
- 4
Skyl agurkerne og skær dem i skiver.
- 5
Server retten med ris og top med skoleagurker og soya. Hvis du har peanuts, sesamfrø eller cashewnødder smager det også godt på toppen. Velbekomme!
For ekstra smag: Rist sesamfrø på en tør pande og drys over retten. Du kan også bruge peanuts.
