Teriyakilaks med lynstegte grøntsager og ris

4 personer

Ingredienser

600 gfersk laks
40 gteriyakisauce
10 gsesamfrø
250 gris
300 ggulerødder
1 stkrødløg
1 fedhvidløg
150 gedamamebønner
2 spsksød chilisauce
2 spsksoya
olivenolie
salt
peber
citron

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 19: Fersk laks, olivenolie
  • 1

    Tænd ovnen på 200° varmluft.

  • 2

    Læg laksesiden med skindsiden nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel teriyakisaucen over laksen og drys med sesamfrø, salt og peber. Bag laksesiden i ovnen i ca. 25 min.

  • 3

    Kog risene efter anvisningen på pakken.

  • 4

    Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver - brug evt. et mandolinjern. Pil skrællen af rødløg og hvidløg. Skær rødløget i tynde både og hak hvidløget fint.

  • 5

    Varm en pande op med olivenolie og lynsteg gulerødder, rødløg, hvidløg og edamamebønner. Tilsæt sød chilisauce og soya og steg i et par minutter.

  • 6

    Server teriyakilaksen med de lynstegte grøntsager og dampende varme ris. Velbekomme!

Server eventuelt med en skive citron
Teriyakilaks med lynstegte grøntsager og ris