Teriyakilaks med lynstegte grøntsager og ris
4 personer
Ingredienser
600 g | fersk laks |
40 g | teriyakisauce |
10 g | sesamfrø |
250 g | ris |
300 g | gulerødder |
1 stk | rødløg |
1 fed | hvidløg |
150 g | edamamebønner |
2 spsk | sød chilisauce |
2 spsk | soya |
olivenolie | |
salt | |
peber | |
citron |
Tilberedning
Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 19: Fersk laks, olivenolie
- 1
Tænd ovnen på 200° varmluft.
- 2
Læg laksesiden med skindsiden nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel teriyakisaucen over laksen og drys med sesamfrø, salt og peber. Bag laksesiden i ovnen i ca. 25 min.
- 3
Kog risene efter anvisningen på pakken.
- 4
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver - brug evt. et mandolinjern. Pil skrællen af rødløg og hvidløg. Skær rødløget i tynde både og hak hvidløget fint.
- 5
Varm en pande op med olivenolie og lynsteg gulerødder, rødløg, hvidløg og edamamebønner. Tilsæt sød chilisauce og soya og steg i et par minutter.
- 6
Server teriyakilaksen med de lynstegte grøntsager og dampende varme ris. Velbekomme!
Server eventuelt med en skive citron
