Tatar
4 personer
Ingredienser
| 300 g | oksekød |
| 1 stk | skalotteløg |
| 1 tsk | dijonsennep |
| 1 tsk | worchestershiresauce |
| 1 stk | pasteuriseret æggeblomme |
| salt | |
| peber | |
| Smagsneutral olie | |
| 1 stk | øko citron |
| 3 spsk | kapers |
| 3 håndfulde | små, spæde salater |
| 1 bøtte | rugbrødssnacks |
| 3 spsk | mayonaise |
Tilberedning
- 1
Hak kødet med en skarp kniv (eller skrab det med en kniv).
- 2
Rør det forsigtigt sammen med finthakket skalotteløg, dijonsennep, worchestershiresauce (eller soya/citron), æggeblomme, lidt citronsaft, salt og sort peber – smag til.
- 3
Rør mayonaise sammen med skal fra halv citron, lidt citronsaft, salt og peber. Hvis mayonaisen bliver lidt for tynd, kan den spædes op med lidt ekstra mayonaise – husk at smage til igen.
- 4
Varm en lille pande (eller gryde) med olie op til det er cirka 170° C. Dryp kapers af og dup dem så tørre som muligt. Kom dem ned til den varme olie (pas på det ikke ”sprutter” meget når du kommer dem i). Lad dem frittere i 30-45 sekunder til de er sprøde. Kom kapers over på et stykke køkkenrulle og drys med lidt salt.
- 5
Vend halvdelen af citrusmayonaisen i tataren lige inden servering – smag gerne til om du synes din tatar skal have mere citrusmayo og tilsæt det eventuelt.
- 6
Anret med tatar midt på tallerkenen og kom små, sprøde rugbrødssnack ved og afslut med de spæde salater og den friterede kapers. Riv evt. lidt frisk citronskal henover.
