Tærte med champignon og asparges. Hertil grøn salat
4 personer
Ingredienser
275 g | tærtedej |
2 stk | løg |
2 fed | hvidløg |
100 g | skiveskårne champignon |
250 g | grønne asparges |
0.5 spsk | tørret oregano |
6 stk | æg |
20 g | pinjekerner |
250 g | gulerødder |
2 stk | æbler |
75 g | salatmix |
2 spsk | olivenolie |
1 stk | økologisk citron |
0.5 spsk | akaciehonning |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 200° varmluft. Rul dejen ud og læg den i en tærteform på det medfølgende bagepapir, så den ikke hænger fast i formen. Prik dejen med en gaffel, så den ikke bobler op, og bag den i 10 minutter.
- 2
Skræl løg og hvidløg og skær begge dele i tern. Steg løg og hvidløg på en pande med olie. Tilsæt de skiveskårne champignoner.
- 3
Skyl aspargesene og knæk den hårde bund af. Skær aspargesene i mindre stykker og tilsæt dem på panden sammen med oregano. Krydr med salt og peber.
- 4
Pisk æggene sammen i en skål. Fordel fyldet på tærtebunden og hæld herefter æggemassen over. Bag tærten i ca. 20-25 minutter til æggemassen er stivnet.
- 5
Lav imens salaten klar. Rist pinjekernerne på en tør pande til de har taget farve. Køl dem af på en tallerken. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Skyl æblerne og skær dem i tynde både. Skyl salatmixen og bland den sammen med pinjekerner, gulerødder og æbler.
- 6
Lav en hurtig dressing med olivenolie, lidt fintrevet citronskal, saften fra en citron og lidt honning. Smag til med salt og peber.
- 7
Server tærten med den lækre salat som tilbehør. Velbekomme!
