Tacos med kebab, hjemmelavet salsa og spidskål
4 personer
Ingredienser
Hjemmelavet salsa
| 2 stk | tomater |
| 4 fed | hvidløg |
| 2 stk | skalotteløg |
| 1 stk | chili |
| 4 spsk | olivenolie |
| 2 spsk | æblecidereddike |
| 1 tsk | spidskommen |
| 2 tsk | paprika |
Syltede rødløg
| 2 stk | rødløg |
| 2 dl | eddike |
| 2 dl | vand |
| 159 g | sukker |
| 20 stk | peberkorn |
Fyld
| 12 stk | tacos |
| 2 pakker | kebab |
| 300 g | spidskål |
| 4 stk | avocado |
| frisk koriander |
Tilberedning
Hjemmelavet salsa
- 1
Flæk tomaten og skalotteløget.
- 2
Kom tomat, skalotteløg, hvidløg og chilier i en bradepande. Grill i ovnen i cirka 7-8 minutter eller til de har taget farve. Det må godt være letbrændte.
- 3
Kom i en blender sammen med olie, eddike og krydderier. Blend til konsistensen er nogenlunde ensartet. Smag til med salt og peber.
- 4
Kom over i et skoldet glas.
Syltede løg
- 1
Skræl og skær løget i tynde skiver. Gerne på et mandolinjern.
- 2
Kom eddike, vand, sukker og peberkorn i en kasserolle og bring i kog til sukkeret er opløst.
- 3
Kom løgskiverne i lagen og lad det trække i minimum 20 minutter. Gerne længere.
Fyld
- 1
Varm tacos efter anvisning på pakken.
- 2
Steg kødet på en varm pande med en smule olie, til det har taget en smule farve. Sørg for at have god varme på. Det skal stege i cirka 2-3 minutter.
- 3
Arranger tacos på et fad. Kom spidskål i bunden og næst kødet. Top med skiver af avocado, syltede løg, frisk koriander og salsa.
- 4
Server eventuelt et par limebåde sammen med.
