Svinekæber i æblemost
4 personer
Ingredienser
| 700 g | svinekæber |
| 15 g | smagsneutral olie |
| 2 stk | løg |
| 3 stk | gulerødder |
| 2 stk | porrer |
| 1 stk | mørk øl |
| 6 dl | æblemost |
| 1 pose | grønne linser |
| 1 pakke | grønne bønner |
| 1 potte | kørvel |
| 1 kg | rodpersille |
| 0.5 l | mælk |
| 0.5 l | vand |
| salt | |
| 1 stk | øko citron – både skal og saft |
| sort peber |
Tilberedning
- 1
Salt svinekæberne og kom dem i en stor gryde med lidt olie. Når de er brunet af på begge sider tages de op af gryden. Løg og gulerødder skrælles og skæres i grove tern. Porrer skylles og snittes. Løg, gulerødder og porrer kommes i og sauteres let.
- 2
Kom svinekæberne tilbage i gryden og dæk det hele med æblemost og mørk øl. Hvis det ikke dækker, spæd da op med mere øl/most (alternativt vand).
- 3
Lad det simre i 1,5-2 timer.
- 4
Mens svinekæberne simrer, koges rodpersillerne helt møre. Når de er kogt møre, kommes de i en blender og blendes til en tyk creme. Smag cremen til med salt og citronskal/saft. Du kan med fordel tilstætte lidt af kogelagen for at gøre pureen mere lind.
- 5
Når svinekæberne er ved at være møre, smages hele retten til med salt og sort peber.
- 6
Lige inden servering, steges de grønne bønner hurtigt på en pande i lidt fedtstof.
- 7
Tag svinekæberne op af kogelagen og vend dem med grønne linser og grønne bønner.
- 8
Server rodpersillecremen i bunden af tallerkenen og anret svinekæberne på toppen, gerne med kørvel på toppen. Kom lidt af kogelagen udover.
