Svinekæber i æblemost

4 personer

Ingredienser

700 gsvinekæber
15 gsmagsneutral olie
2 stkløg
3 stkgulerødder
2 stkporrer
1 stkmørk øl
6 dlæblemost
1 dåsegrønne linser
1 pakkegrønne bønner
1 pottekørvel
1 kgpastinak
0.5 lmælk
0.5 lvand
salt
1 stkøko citron – både skal og saft
sort peber

Tilberedning

  • 1

    Salt svinekæberne og kom dem i en stor gryde med lidt olie. Når de er brunet af på begge sider tages de op af gryden. Løg og gulerødder skrælles og skæres i grove tern. Porrer skylles og snittes. Løg, gulerødder og porrer kommes i og sauteres let.

  • 2

    Kom svinekæberne tilbage i gryden og dæk det hele med æblemost og mørk øl. Hvis det ikke dækker, spæd da op med mere øl/most (alternativt vand).

  • 3

    Lad det simre i 1,5-2 timer.

  • 4

    Mens svinekæberne simrer, koges pastinakkerne helt møre. Når de er kogt møre, kommes de i en blender og blendes til en tyk creme. Smag cremen til med salt og citronskal/saft. Du kan med fordel tilstætte lidt af kogelagen for at gøre pureen mere lind. Pastinakkerne skal gerne koge i 40-50 minutter, men tjek gerne undervejs.

  • 5

    Når svinekæberne er ved at være møre, smages hele retten til med salt og sort peber.

  • 6

    Lige inden servering, steges de grønne bønner hurtigt på en pande i lidt fedtstof.

  • 7

    Tag svinekæberne op af kogelagen og vend dem med grønne linser og grønne bønner.

  • 8

    Server pastinakcremen i bunden af tallerkenen og anret svinekæberne på toppen, gerne med kørvel på toppen. Kom lidt af kogelagen udover.

Svinekæber i æblemost