Svensk pølseret
4 personer
Ingredienser
| 500 g | pølser |
| 1 kg | kogte kartofler |
| 1 stk | løg |
| 2 fed | hvidløg |
| 2 spsk | tomatpuré |
| 2 dl | piskefløde eller mælk |
| 1 tsk | paprika |
| salt | |
| friskkværnet peber | |
| smør til stegning |
Pynt
| Purløg |
Tilberedning
- 1
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Hak løg og hvidløg fint, og skær peberfrugten i strimler.
- 2
Skær pølserne i skiver. Varm en stor pande eller en gryde med lidt olie eller smør, og steg pølseskiverne, indtil de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden og sæt dem til side.
- 3
I samme pande, tilsæt mere fedtstof om nødvendigt, og svits løg og hvidløg, indtil de er bløde. Tilføj peberfrugt og lad det stege med et par minutter.
- 4
Tilføj kartoflerne til panden sammen med tomatpuré og paprika. Rør godt rundt, så alt er godt blandet.
- 5
Hæld fløden eller mælken over og lad det simre under låg på lav varme i ca. 20 minutter, eller indtil kartoflerne er møre. Halvvejs igennem kogetiden, tilføj de brunede pølser tilbage i panden.
- 6
Smag retten til med salt og peber, og juster krydderierne efter behov.
- 7
Server den varme ret drysset med friskhakket persille eller purløg.
