Svensk pølseret

4 personer

Ingredienser

500 gpølser
1 kgkogte kartofler
1 stkløg
2 fedhvidløg
2 spsktomatpuré
2 dlpiskefløde eller mælk
1 tskpaprika
salt
friskkværnet peber
smør til stegning

Pynt

Purløg

Tilberedning

  • 1

    Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Hak løg og hvidløg fint, og skær peberfrugten i strimler.

  • 2

    Skær pølserne i skiver. Varm en stor pande eller en gryde med lidt olie eller smør, og steg pølseskiverne, indtil de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden og sæt dem til side.

  • 3

    I samme pande, tilsæt mere fedtstof om nødvendigt, og svits løg og hvidløg, indtil de er bløde. Tilføj peberfrugt og lad det stege med et par minutter.

  • 4

    Tilføj kartoflerne til panden sammen med tomatpuré og paprika. Rør godt rundt, så alt er godt blandet.

  • 5

    Hæld fløden eller mælken over og lad det simre under låg på lav varme i ca. 20 minutter, eller indtil kartoflerne er møre. Halvvejs igennem kogetiden, tilføj de brunede pølser tilbage i panden.

  • 6

    Smag retten til med salt og peber, og juster krydderierne efter behov.

  • 7

    Server den varme ret drysset med friskhakket persille eller purløg.

Svensk pølseret