Svampet chokoladekage
20 stk
Ingredienser
200 g | mørk chokolade (mindst 70%) |
200 g | smør |
250 g | sukker |
4 stk | æg |
150 g | hvedemel |
50 g | kakao |
1 tsk | bagepulver |
0,5 tsk | salt |
3 tsk | vaniljesukker |
1 dl | mælk |
Glasur
200 g | flormelis |
3 spsk | vand |
Tilberedning
Chokoladekage
- 1
Forvarm ovnen til 175°C (155°C ved varmluft). Smør en rund bageform (ca. 23 cm i diameter) eller en firkantet form (20x20 cm), og beklæd den med bagepapir.
- 2
Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smørret i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Rør indtil blandingen er glat. Lad blandingen køle en smule af.
- 3
Pisk æg og sukker sammen i en stor skål, indtil det er lyst og skummende. Dette giver kagen luftighed.
- 4
Hæld den let afkølede chokolade- og smørblanding i æggemassen. Rør forsigtigt sammen.
- 5
I en anden skål, sigt hvedemel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen.
- 6
Vend forsigtigt de tørre ingredienser ind i chokoladeblandingen. Skift mellem at tilsætte tørre ingredienser og mælk, og start og slut med de tørre ingredienser. Rør kun lige indtil det er blandet sammen for at undgå at overarbejde dejen.
- 7
Hæld dejen i den forberedte form og glat overfladen.
- 8
Bag i ovnen i 30-35 minutter, eller indtil en tandstikker, der stikkes i midten af kagen, kommer ud ren eller med få fugtige krummer. Vær opmærksom på ikke at overbage, da det kan gøre kagen tør.
- 9
Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før den vendes ud på en rist til yderligere afkøling.
Glasur
- 1
Rør flormelis og vand sammen og fordel glasuren på den afkølede kage. Pynt evt. med krymmel.