Svampet chokoladekage

20 stk

Ingredienser

200 gmørk chokolade (mindst 70%)
200 gsmør
250 gsukker
4 stkæg
150 ghvedemel
50 gkakao
1 tskbagepulver
0,5 tsksalt
3 tskvaniljesukker
1 dlmælk

Glasur

200 gflormelis
3 spskvand

Tilberedning

Denne chokoladekage er lækker og svampet og et sikkert hit hos chokoladeelskeren. Velbekomme!

Chokoladekage

  • 1

    Forvarm ovnen til 175°C (155°C ved varmluft). Smør en rund bageform (ca. 23 cm i diameter) eller en firkantet form (20x20 cm), og beklæd den med bagepapir.

  • 2

    Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smørret i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Rør indtil blandingen er glat. Lad blandingen køle en smule af.

  • 3

    Pisk æg og sukker sammen i en stor skål, indtil det er lyst og skummende. Dette giver kagen luftighed.

  • 4

    Hæld den let afkølede chokolade- og smørblanding i æggemassen. Rør forsigtigt sammen.

  • 5

    I en anden skål, sigt hvedemel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen.

  • 6

    Vend forsigtigt de tørre ingredienser ind i chokoladeblandingen. Skift mellem at tilsætte tørre ingredienser og mælk, og start og slut med de tørre ingredienser. Rør kun lige indtil det er blandet sammen for at undgå at overarbejde dejen.

  • 7

    Hæld dejen i den forberedte form og glat overfladen.

  • 8

    Bag i ovnen i 30-35 minutter, eller indtil en tandstikker, der stikkes i midten af kagen, kommer ud ren eller med få fugtige krummer. Vær opmærksom på ikke at overbage, da det kan gøre kagen tør.

  • 9

    Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før den vendes ud på en rist til yderligere afkøling.

Glasur

  • 1

    Rør flormelis og vand sammen og fordel glasuren på den afkølede kage. Pynt evt. med krymmel.

Svampet chokoladekage