Stegte skrubber med spidskål, hasselnødder og soya
4 personer
Ingredienser
4 stk | små skrubber, uden hoved og hale |
1 stk | spidskål |
60 g | ristede hasselnødder |
2 spsk | soya |
1 stk | citron |
smør til stegning | |
fint salt |
Tilberedning
- 1
Rens skrubberne for rester af blod – hvis finnerne stadig sidder på, klippes de af.
- 2
Drys skrubberne med lidt salt og lad dem trække i køleskabet i 10-15 minutter.
- 3
Skær spidskålen i ¼, fjern de yderste blade og skyl spidskålen fri for jord og lign.
- 4
Steg spidskålene på en pande til de er gyldne på alle skærefladerne.
- 5
Mens spidskålene steger, steg da skrubberne på en anden pande.
- 6
Kom lidt oliveolieolie på en pande og steg skrubberne.
- 7
Når skrubberne begynder at blive gyldne, kom da smør på panden og steg skrubberne færdig. Brug gerne skeen til at øse det gyldne smør over skrubben. Smørret må ikke brænde, kun blive gyldent.
- 8
Løft skrubberne af panden og smag smørret til med soya og citronskal. Når soyan er kommet på panden må saucen ikke længere koge!
- 9
Server de smørstegte skrubber med de gyldne spidskål. Kom lidt af smør/soya blandingen over skrubben og drys med hasselnødder.
