Stegte rødspættefileter med kartofler, persillesovs og spidskålsalat

4 personer

Ingredienser

Kartofler

750 gkartofler
1 bundtdild
0,5 tskgroft salt

Rødspætter

450 grødspættefileter
100 gfuldkornsrugmel
3 spskrapsolie
1 tskgroft salt
peber

Persillesovs

4 dlminimælk
2 spskhvedemel
1 spskflydende margarine
1 bundtpersille
0,5 tskgroft salt
peber

Spidskålsalat

1 stkspidskål
2 stkgulerod
1 stkpeberfrugt
25 gtørrede abrikoser
1 stkappelsin

Dressing

1 spskhvidvinseddike
2 spskvand
2 tsksød fransk sennep
0,5 tskhonning
0,5 tskgroft salt
peber

Tilberedning

Kartofler

  • 1

    Skyl kartoflerne og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog ca. 10 min. og lad trække i ca. 10 min. inden vandet hældes fra. Sæt gryden tilbage på varmen og damp kartoflerne kort.

Rødspætter

  • 1

    Vend fiskefilterne i rugmel tilsat groft salt og peber.

  • 2

    Varm halvdelen af olien på en pande og steg fileterne ca. 5 min. på den ene side. Tilsæt derefter resten af olien og steg dem yderligere 5 min. på den anden side.

Persillesovs

  • 1

    Pisk mælk og mel til jævning i en gryde og pisk derefter resten af mælken i. Bring sovsen i kog under piskning og småkog ca. 5 min.

  • 2

    Tilsæt fedtstof og smag til med groft salt og peber.

  • 3

    Skyl og hak persillen og vend den i sovsen.

Spidskålsalat og dressing

  • 1

    Skyl og rens spidskål og peberfrugt. Rens og skræl gulerødder og appelsin.

  • 2

    Skær spidskålen, gulerødderne og peberfrugt i tynde strimler samt appelsinbåde og abrikoser i små tern.

  • 3

    Pisk dressingen sammen og vend frugt og grønt i.

  • 4

    Skyl og hak dilden groft.

  • 5

    Server fileterne med kartofler drysset med dild, sovs og salat.

Dette er en nøglehulsmærket opskrift.
Stegte rødspættefileter med kartofler, persillesovs og spidskålsalat