Stegte ris med spejlæg og mini-forårsruller
4 personer
Ingredienser
150 g | ris |
1 stk | porre |
150 g | gulerødder |
0.5 stk | spidskål |
600 g | skæve forårsruller |
150 g | edamamebønner |
3 spsk | soya |
3 spsk | fiskesauce |
4 stk | æg |
sesam- eller olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 43: Skæve forårsruller, gulerødder
- 1
Kog risene efter anvisningen på posen og opvarm ovnen efter anvisningen på posen med forårsruller.
- 2
Skyl og rens porren grundigt og skær den i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern (pas på fingrene!).
- 3
Tilbered forårsrullerne efter anvisningen på posen.
- 4
Varm en wok eller pande op med lidt olie og lynsteg porre, gulerødder, spidskål og edamamebønner. Tilsæt ris, soya og fiskesauce. Smag til med mere soya.
- 5
Varm en pande op med lidt olie og slå æggene ud. Krydr med salt og peber og steg dem til spejlæg.
- 6
Server de stegte ris med spejlæg på toppen og mini-forårsruller som tilbehør. Velbekomme!
For ekstra smag: Top med sød chilisauce og friske koriander. Du kan også drysse tørret eller friskhakket chili.
