Stegte ris med soya, kylling og broccoli
4 personer
Ingredienser
| 300 g | kolde, kogte ris (gerne fra dagen før) |
| 1 dl | soya |
| 1.5 stk | ingefær |
| 2 stk | porre |
| 3 fed | hvidløg |
| 1 stk | broccoli |
| 400 g | kyllingebryst |
| 4 spsk | karry |
| 1 bundt | forårsløg |
| 1 stk | lime |
| 0.5 bundt | koriander |
| 1 stk | æg |
| 1 stk | frisk chili |
| 1 spsk | sesamolie |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Kog risene efter anvisningen på pakken, og lad dem køle af. Har du en rest ris fra dagen før, kan du med fordel bruge dem.
- 2
Skær broccoli i buketter og porrer i skiver. Riv ingefær, hak forårsløg, og skær hvidløg og chili i skiver.
- 3
Skær kyllingebryst i tern og krydr i halvdelen af karryen.
- 4
Steg kylling og krydr med salt og peber. Tilsæt porrer og broccoli. Når panden er godt varm, tilsættes risene. Tilsæt resten af karryen.
- 5
Tilsæt chili, ingefær og forårsløg og steg kort ved høj varme. Tilsæt hvidløg.
- 6
Slå et æg ud i retten. Det samler retten og gør den cremet og lækker. Tilsæt limesaft.
- 7
Lad retten stå i 5 minutter og tilsæt sesamolie, lidt soya og lidt koriander eller evt. basilikum. Krydr med peber. Pas på med salt, da soyaen i forvejen tilfører salt til retten.
