Stegte kammuslinger med jordskokkesauce
4 personer
Ingredienser
Kammuslinger
12 stk | Kammuslinger |
4-6 stk | jordskokker |
2 stk | æbler |
citronsaft | |
2 dl | smagsneutral olie til fritering |
1 spsk | koldt smør |
salt | |
ærteskud | |
olivenolie |
jordskokkesauce
750 g | jordskokker |
1 stk | løg |
2 fed | hvidløg |
4 kviste | frisk timian |
0,5 l | grøntsagsfond eller hønsefond |
1 dl | mælk |
2 dl | fløde |
salt | |
citronsaft |
Tilberedning
- 1
oSkræl jordskokkerne og skær dem ud i tern.
- 2
Kom jordskokkerne i en gryde, med 1 spsk olie.
- 3
Rist jordskokkerne af i en gryde med løg, skåret i tern, revet hvidløg og timian indtil det hele bliver lysebrunt.
- 4
Kom fond i gryden og kog jordskokkerne møre.
- 5
Tag timiankvistene op af gryden og blend det sammen til en cremet suppe. Smag suppen til med fløde, mælk, salt & citronsaft. Hvis suppen er for lind, lad den koge lidt ind.
- 6
Tag de optøede kammuslinger ud af pakken og fjern den lille muskel på kammuslingen, hvis den stadig er på.
- 7
Drys kammuslingerne med lidt salt og kom dem på en lille tallerken eller lign.
- 8
Sæt kammuslingerne i køleskabet i 3-4 timer.
- 9
Skræl 2-4 af jordskokkerne og skær dem tyndt ud på et mandolinjern.
- 10
Varm de olie op i en lille pande/gryde til olien har en temperatur på ca 170° C, og friter jordskokkechipsene til de er gyldne.
- 11
Tag de gyldne jordskokkechips op af olien og kom dem på et stykke køkkenrulle. Drys med lidt salt.
- 12
Skræl de sidste jordskokker og skær dem ud i små tern – dryp dem med lidt citronsaft så de ikke oxiderer.
- 13
Skær æblerne ud i små tern og dryp dem ligeledes med lidt citronsaft – bland æbleternene med jordskokketernene.
- 14
Tag kammuslingerne ud af køleskabet og dryp dem godt af på et stykke køkkenrulle.
- 15
Varm en pande godt op med lidt olie og kom kammuslingerne på. Når de begynder at tage farve på stegesiden, kom smør på og steg dem færdige på panden i smør. Efter du har vendt dem skal de have kort tid. Ca 1 min.
- 16
Ved anretning, kom æble og jordskokketernene i bunden af en dyb tallerken. Hæld suppen ovenpå og kom kammuslinger i skålen. Pynt tallerkenen af med de fritterede jordskokkechips, lidt ærteskud og et par dryp olivenolie.