Stegte kammuslinger med jordskokkesauce

4 personer

Ingredienser

Kammuslinger

12 stkKammuslinger
4-6 stkjordskokker
2 stkæbler
citronsaft
2 dlsmagsneutral olie til fritering
1 spskkoldt smør
salt
ærteskud
olivenolie

jordskokkesauce

750 gjordskokker
1 stkløg
2 fedhvidløg
4 kvistefrisk timian
0,5 lgrøntsagsfond eller hønsefond
1 dlmælk
2 dlfløde
salt
citronsaft

Tilberedning

Denne ret er en del af nytårsmenu 2.
  • 1

    oSkræl jordskokkerne og skær dem ud i tern.

  • 2

    Kom jordskokkerne i en gryde, med 1 spsk olie.

  • 3

    Rist jordskokkerne af i en gryde med løg, skåret i tern, revet hvidløg og timian indtil det hele bliver lysebrunt.

  • 4

    Kom fond i gryden og kog jordskokkerne møre.

  • 5

    Tag timiankvistene op af gryden og blend det sammen til en cremet suppe. Smag suppen til med fløde, mælk, salt & citronsaft. Hvis suppen er for lind, lad den koge lidt ind.

  • 6

    Tag de optøede kammuslinger ud af pakken og fjern den lille muskel på kammuslingen, hvis den stadig er på.

  • 7

    Drys kammuslingerne med lidt salt og kom dem på en lille tallerken eller lign.

  • 8

    Sæt kammuslingerne i køleskabet i 3-4 timer.

  • 9

    Skræl 2-4 af jordskokkerne og skær dem tyndt ud på et mandolinjern.

  • 10

    Varm de olie op i en lille pande/gryde til olien har en temperatur på ca 170° C, og friter jordskokkechipsene til de er gyldne.

  • 11

    Tag de gyldne jordskokkechips op af olien og kom dem på et stykke køkkenrulle. Drys med lidt salt.

  • 12

    Skræl de sidste jordskokker og skær dem ud i små tern – dryp dem med lidt citronsaft så de ikke oxiderer.

  • 13

    Skær æblerne ud i små tern og dryp dem ligeledes med lidt citronsaft – bland æbleternene med jordskokketernene.

  • 14

    Tag kammuslingerne ud af køleskabet og dryp dem godt af på et stykke køkkenrulle.

  • 15

    Varm en pande godt op med lidt olie og kom kammuslingerne på. Når de begynder at tage farve på stegesiden, kom smør på og steg dem færdige på panden i smør. Efter du har vendt dem skal de have kort tid. Ca 1 min.

  • 16

    Ved anretning, kom æble og jordskokketernene i bunden af en dyb tallerken. Hæld suppen ovenpå og kom kammuslinger i skålen. Pynt tallerkenen af med de fritterede jordskokkechips, lidt ærteskud og et par dryp olivenolie.

Tips: Hvis du ønsker en federe mere ’rig’ suppe, så drop mælken og erstat med fløde. Jordkokkechips er flot og smager godt, men rette kan sagtens klare sig uden. Du kan også puffe lidt græskarkerner på en tør pande og krydrer med salt, i stedet.
Stegte kammuslinger med jordskokkesauce