Stegt svinefilet serveret med bagte kartofler, sauce og salat
4 personer
Ingredienser
1000 g | kartofler |
1 stk | marineret filet med tomat og ramsløg |
2.5 dl | madlavningsfløde 8 % |
1 terning | grøntsagsbouillon |
0.5 spsk | tørret timian |
0.75 stk | blomkål |
0.5 bundt | gulerødder med top |
0.5 potte | persille |
75 g | salatost |
dressing efter eget valg | |
salt | |
peber | |
olivenolie | |
majsstivelse |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 220° varmluft. Skrub eller skræl kartoflerne og halver dem. Har du tid, kan du ridse krydser på tværs af skæresiden af kartoflerne. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, vend dem i lidt olie og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen i 25-30 minutter.
- 2
Varm en pande op med lidt olivenolie. Skær fileten ud til bøffer og steg dem på hver side. Gem marinaden fra posen til saucen.
- 3
Når kødet er blevet brunet godt af, tager du bøfferne af panden. Hæld marinanden fra posen, fløde, smuldret bouillon og timian på panden. Varm saucen op og smag til med salt og peber. Er saucen for tynd, kan du jævne med lidt majsstivelse rørt ud i vand i en kop. Læg bøfferne tilbage i pande og lad saucen simre frem til servering.
- 4
Skyl blomkålen og skær i mindre stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Hak persillen fint. Bland blomkål, gulerødder, persille og salatost sammen med valgfri dressing.
- 5
Server de lækre bøffer med ovnkartofler, sauce og salat som tilbehør. Velbekomme!
