Stegt rødspættefilet med spidskål i citroncreme

4 personer

Ingredienser

Rødspættefileter

4 stkrødspættefileter
1 spskolie til stegning

Grønt

1 stkhjertebladsalat
1 stkspidskål

Citroncreme

2 stkskalotteløg
4 fedhvidløg
1 stkøkologisk citron
1 spskolie til stegning
0,25 lpiskefløde
muskatnød
salt
peber

Tilberedning

Grønt

  • 1

    Skær kål ud i grove stykker.

  • 2

    Blancher kål (kog kålen i et par minutter i letsaltet vand, hæld kålen i en sigte og hæld koldt vand over).

Citroncreme

  • 1

    Skær løg i skiver og hak hvidløg. Svits i lidt olie sammen med citronskal i 2-3 minutter ved middelhøj varme.

  • 2

    Tilsæt fløde og lidt revet muskatnød. Lad simre i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.

  • 3

    Vend spidskålen i citroncremen og anret på et fad.

Rødspættefileter

  • 1

    Steg fiskefileterne på en pande i lidt olie ved høj varme. De skal have et par minutter på hver side. Krydr med salt og peber under stegning.

  • 2

    Anret hjertesalatblade på toppen af fadet med spidskål og læg til sidst de nystegte fiskefileter på toppen. Servér straks.

Stegt rødspættefilet med spidskål i citroncreme