Stegt rødspættefilet med spidskål i citroncreme
4 personer
Ingredienser
Rødspættefileter
4 stk | rødspættefileter |
1 spsk | olie til stegning |
Grønt
1 stk | hjertebladsalat |
1 stk | spidskål |
Citroncreme
2 stk | skalotteløg |
4 fed | hvidløg |
1 stk | økologisk citron |
1 spsk | olie til stegning |
0,25 l | piskefløde |
muskatnød | |
salt | |
peber |
Tilberedning
Grønt
- 1
Skær kål ud i grove stykker.
- 2
Blancher kål (kog kålen i et par minutter i letsaltet vand, hæld kålen i en sigte og hæld koldt vand over).
Citroncreme
- 1
Skær løg i skiver og hak hvidløg. Svits i lidt olie sammen med citronskal i 2-3 minutter ved middelhøj varme.
- 2
Tilsæt fløde og lidt revet muskatnød. Lad simre i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.
- 3
Vend spidskålen i citroncremen og anret på et fad.
Rødspættefileter
- 1
Steg fiskefileterne på en pande i lidt olie ved høj varme. De skal have et par minutter på hver side. Krydr med salt og peber under stegning.
- 2
Anret hjertesalatblade på toppen af fadet med spidskål og læg til sidst de nystegte fiskefileter på toppen. Servér straks.