Stegt flæsk med ovnbagte rodfrugter og persillesovs

4 personer

Ingredienser

600 gBlandede rodfrugter
650 gKartofler
600 gFlæsk i skiver
2.5 dlCremefine 15 %
2 spskMajsstivelse
1 pottePersille
Olivenolie
Salt
Peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 47: Flæsk i skiver, blandede rodfrugter og kartofler.
  • 1

    Tænd ovnen på 210 °C varmluft.

  • 2

    Skræl rodfrugter og kartofler og skær dem i mundrette stykker. Fordel rodfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med olie, salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 35 min.

  • 3

    Tryk flæsket fladt med hånden og læg det på en rist med en bradepande nedenunder, der kan opsamle fedtet. Krydr med salt og bag flæsket sprødt i ovnen i ca. 30 min. Husk at vende det undervejs.

  • 4

    Hæld cremefine i en lille gryde og bring det i kog. Rør majsstivelse og vand sammen og hæld det i gryden under omrøring. Skru ned for varmen når sovsen har den tykkelse du ønsker.

  • 5

    Skyl persillen og hak den fint. Vend den i sovsen, varm igennem og smag til med salt og peber.

  • 6

    Server det sprøde flæsk med ovnbagte rodfrugter og persillesovs.

 Stegt flæsk med ovnbagte rodfrugter og persillesovs