Stegt flæsk med ovnbagte rodfrugter og persillesovs
4 personer
Ingredienser
| 600 g | Blandede rodfrugter |
| 650 g | Kartofler |
| 600 g | Flæsk i skiver |
| 2.5 dl | Cremefine 15 % |
| 2 spsk | Majsstivelse |
| 1 potte | Persille |
| Olivenolie | |
| Salt | |
| Peber |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 210 °C varmluft.
- 2
Skræl rodfrugter og kartofler og skær dem i mundrette stykker. Fordel rodfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med olie, salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 35 min.
- 3
Tryk flæsket fladt med hånden og læg det på en rist med en bradepande nedenunder, der kan opsamle fedtet. Krydr med salt og bag flæsket sprødt i ovnen i ca. 30 min. Husk at vende det undervejs.
- 4
Hæld cremefine i en lille gryde og bring det i kog. Rør majsstivelse og vand sammen og hæld det i gryden under omrøring. Skru ned for varmen når sovsen har den tykkelse du ønsker.
- 5
Skyl persillen og hak den fint. Vend den i sovsen, varm igennem og smag til med salt og peber.
- 6
Server det sprøde flæsk med ovnbagte rodfrugter og persillesovs.
