Stegt flæsk med nye kartofler og ærtepuré
4 personer
Ingredienser
Stegt flæsk og kartofler
700 g | Flæsk i skiver |
800 g | kartofler |
1 bundt | persille |
salt | |
peber |
Ærtepuré
300 g | ærter |
1 stk | løg |
1 fed | hvidløg |
1,5 dl | hønsebouillon |
Tilberedning
Stegt flæsk og kartofler
- 1
Læg flæskeskiverne på en rist over en bradepande. Læg evt. bagepapir i bunden for nemmere rengøring.
- 2
Drys med salt og steg dem sprøde i ovnen ved 225° i ca. 30 minutter.
- 3
Læg skiverne på køkkenrulle.
- 4
Vask og skrub de nye kartofler rene og bring dem i kog i letsaltet vand. Kog dem til de er møre i 20-30 minutter afhængig af størrelse.
Ærtepuré
- 1
Hak løg og hvidløg.
- 2
Bring bouillonen i kog og hæld ærter, løg og hvidløg i. Lad det koge i 5 minutter.
- 3
Blend det hele groft og smag til med salt og peber.
- 4
Hæld vandet fra kartoflerne og drys med persille. Anret stegt flæsk og ærtepuré på et fad.