Stegt flæsk med nye kartofler og ærtepuré

4 personer

Ingredienser

Stegt flæsk og kartofler

700 gFlæsk i skiver
800 gkartofler
1 bundtpersille
salt
peber

Ærtepuré

300 gærter
1 stkløg
1 fedhvidløg
1,5 dlhønsebouillon

Tilberedning

Stegt flæsk og kartofler

  • 1

    Læg flæskeskiverne på en rist over en bradepande. Læg evt. bagepapir i bunden for nemmere rengøring.

  • 2

    Drys med salt og steg dem sprøde i ovnen ved 225° i ca. 30 minutter.

  • 3

    Læg skiverne på køkkenrulle.

  • 4

    Vask og skrub de nye kartofler rene og bring dem i kog i letsaltet vand. Kog dem til de er møre i 20-30 minutter afhængig af størrelse.

Ærtepuré

  • 1

    Hak løg og hvidløg.

  • 2

    Bring bouillonen i kog og hæld ærter, løg og hvidløg i. Lad det koge i 5 minutter.

  • 3

    Blend det hele groft og smag til med salt og peber.

  • 4

    Hæld vandet fra kartoflerne og drys med persille. Anret stegt flæsk og ærtepuré på et fad.

Stegt flæsk med nye kartofler og ærtepuré