Spidskålssalat med laks & avocado

4 personer

Ingredienser

1 stkstort spidskål
1 posefrosne edamamebønner
4 stkmodne avocadoer
2 stkcitroner, skal og saft
2 bundterforårsløg
1 bundtløvstikke
500 gvarmrøget laks
Hasselnødder
olivenolie
Sort peber
Fint salt
flage salt

Tilberedning

  • 1

    Snit spidskål og forårsløg fint – ikke i for lange strimler

  • 2

    Hæld lidt letsaltet kogende vand over edamamebønnerne og lad dem trække i 5-7 minutter.

  • 3

    Blend avocadoer med salt, saften fra 1 citron og lidt sort peber. – cremen behøver nødvendigvis ikke blendes helt glat – den kan også “moses” med en gaffel for grovere struktur.

  • 4

    Bland spidskål, forårsløg og de lune edamamebønner sammen – dryp et par dråber olivenolie i.

  • 5

    Server salaten med masser af citronskal, hasselnødder og løvstikke på toppen samt varmrøget laks.

Drys evt. retten med sort sesam
Spidskålssalat med laks & avocado