Spicy tomatsuppe med kikærter, halloumi og basilikum

4 personer

Ingredienser

400 ghakkede dåsetomater
500 gcherry tomater
1 stkstort løg
70 gtomatpasta
1 stkrød chili
180 gsoltørret tomat
750 mlgrøntsagsfond
2 dåserkikærter, drænet & skyllet
0.5 spsktørret timian
40 gvinaigrette pulver
1 pottebasilikum
1 stkøko citron
olivenolie
Salt
Sort peber

Tilberedning

  • 1

    Kom et par spiseskeer af olien fra de soltørrede tomater i en stor gryde. Tilføj løg i tern og cherrytomater skåret i halve. Lad det stege ved middelhøj varme indtil tomaterne bliver bløde. Kom tomatpasta og 30 gram vinaigrettepulver i og lad det sautere med.

  • 2

    Kom de hakkede tomater, halvdelen af de soltørrede tomater, chili, tørret timian og ¾ dele af kikærterne i gryden sammen med 2/3 dele af grøntsagsfonden. Lad det simre ved middelhøj varme i 5-10 minutter og blend herefter tomatsuppen til den er helt smooth. Smag suppen til med lidt olivenolie, salt, sort peber og citronsaft.

  • 3

    Mens suppen simrer varmes en lille pande op med lidt olivenolie og resten af kikærterne lunes på panden med det resterende af vinaigrettepulveret.

  • 4

    Ved servering drysses suppen med lidt olivenolie, citronskal og pyntes af med lune kikærter og resten af de soltørrede tomater samt friske basilikumblade.

Tip: server gerne suppen med et godt stykke ristet brød til.
Spicy tomatsuppe med kikærter, halloumi og basilikum