Spicy tomatsuppe med kikærter, halloumi og basilikum
4 personer
Ingredienser
400 g | hakkede dåsetomater |
500 g | cherry tomater |
1 stk | stort løg |
70 g | tomatpasta |
1 stk | rød chili |
180 g | soltørret tomat |
750 ml | grøntsagsfond |
2 dåser | kikærter, drænet & skyllet |
0.5 spsk | tørret timian |
40 g | vinaigrette pulver |
1 potte | basilikum |
1 stk | øko citron |
olivenolie | |
Salt | |
Sort peber |
Tilberedning
- 1
Kom et par spiseskeer af olien fra de soltørrede tomater i en stor gryde. Tilføj løg i tern og cherrytomater skåret i halve. Lad det stege ved middelhøj varme indtil tomaterne bliver bløde. Kom tomatpasta og 30 gram vinaigrettepulver i og lad det sautere med.
- 2
Kom de hakkede tomater, halvdelen af de soltørrede tomater, chili, tørret timian og ¾ dele af kikærterne i gryden sammen med 2/3 dele af grøntsagsfonden. Lad det simre ved middelhøj varme i 5-10 minutter og blend herefter tomatsuppen til den er helt smooth. Smag suppen til med lidt olivenolie, salt, sort peber og citronsaft.
- 3
Mens suppen simrer varmes en lille pande op med lidt olivenolie og resten af kikærterne lunes på panden med det resterende af vinaigrettepulveret.
- 4
Ved servering drysses suppen med lidt olivenolie, citronskal og pyntes af med lune kikærter og resten af de soltørrede tomater samt friske basilikumblade.
