Spicy kyllingesuppe med kokosmælk, nudler & æg
4 personer
Ingredienser
2 stk | æg, str. M/L |
450 g | kyllingebryst, skåret i mundrette bidder |
2 spsk | smagsneutral olie |
2 stk | løg |
1 fed | hvidløg |
3 cm | ingefær |
2 spsk | rød karrypaste (kan også være grøn/gul karry) – obs på styrken, brug evt kun 1 spsk. |
2 dåser | kokosmælk |
3 dl | kyllingebouillon |
1 bundt | forårsløg, snittet |
3 stk | mellemstore gulerødder, skåret i stimler |
spidskål | |
250 g | nudler |
Sesam, hvid/sort | |
1 stk | lime |
Fiskesauce, kan udelades | |
Soya, kan udelades | |
Salt |
Tilberedning
- 1
Skær løg i tern og riv ingefær samt hvidløg oveni.
- 2
Varm olie op i en stor gryde – kom kyllingen i og lad det stege lidt.
- 3
Kom løg, ingefær, hvidløg og karrypaste i gryden og sauter det let sammen med kyllingen.
- 4
Kom kyllingebouillion og kokosmælk ved, og lad det småkoge i 15-20 minutter.
- 5
Mens kyllingesuppen småkoger, koges æggene i 7-7,5 minut – de må gerne være smilende indeni – når æggene er færdige, køles de ned i lidt koldt vand og pilles. Halver gerne lige inden servering.
- 6
Snit spidskålet i strimler og steg det af på en pande
- 7
Tilbered nudlerne efter anvisningen på pakken.
- 8
Lige inden servering, smages suppen til med lidt frisk limesaft, fiskesauce og soya/salt – evt lidt chili efter temperament.
- 9
Server nudlerne i bunden af en skål, med kyllingesuppe ink fyld oveni – kom de stegte spidskål, frisk gulerod og ½ æg på toppen og drys med sesam og forårsløg.
