Spicy kyllingesuppe med kokosmælk, nudler & æg

4 personer

Ingredienser

2 stkæg, str. M/L
450 gkyllingebryst, skåret i mundrette bidder
2 spsksmagsneutral olie
2 stkløg
1 fedhvidløg
3 cmingefær
2 spskrød karrypaste (kan også være grøn/gul karry) – obs på styrken, brug evt kun 1 spsk.
2 dåserkokosmælk
3 dlkyllingebouillon
1 bundtforårsløg, snittet
3 stkmellemstore gulerødder, skåret i stimler
spidskål
250 gnudler
Sesam, hvid/sort
1 stklime
Fiskesauce, kan udelades
Soya, kan udelades
Salt

Tilberedning

  • 1

    Skær løg i tern og riv ingefær samt hvidløg oveni.

  • 2

    Varm olie op i en stor gryde – kom kyllingen i og lad det stege lidt.

  • 3

    Kom løg, ingefær, hvidløg og karrypaste i gryden og sauter det let sammen med kyllingen.

  • 4

    Kom kyllingebouillion og kokosmælk ved, og lad det småkoge i 15-20 minutter.

  • 5

    Mens kyllingesuppen småkoger, koges æggene i 7-7,5 minut – de må gerne være smilende indeni – når æggene er færdige, køles de ned i lidt koldt vand og pilles. Halver gerne lige inden servering.

  • 6

    Snit spidskålet i strimler og steg det af på en pande

  • 7

    Tilbered nudlerne efter anvisningen på pakken.

  • 8

    Lige inden servering, smages suppen til med lidt frisk limesaft, fiskesauce og soya/salt – evt lidt chili efter temperament.

  • 9

    Server nudlerne i bunden af en skål, med kyllingesuppe ink fyld oveni – kom de stegte spidskål, frisk gulerod og ½ æg på toppen og drys med sesam og forårsløg.

Tips: Brug gerne diverse rester der er af grønt i køleskabet. Æggene kan sagtens koges dagen før og med fordel “marineres” i soya smagt til med frisk chili. Jo “grovere” grøntsagerne er (eks kål) kan de med fordel steges af på en pande og serveres på toppen af retten.
Spicy kyllingesuppe med kokosmælk, nudler & æg