Spicy æble chutney med ingefær og stegt flæsk
2 stk
Ingredienser
75 g | æble |
3 stk | rødløg |
2.5 dl | æblecidereddike |
1 tsk | ingefær |
2 stk | jalapenos |
1 fed | hvidløg |
1 tsk | fennikelfrø |
400 g | flæsk i skiver |
salt | |
Friskkværnet sort peber |
Tilberedning
- 1
Forvarm ovnen til 225° C.
- 2
Skræl æblerne og skær rødløg og æbler i grove tern.
- 3
Kom æbler og rødløg i en gryde sammen med friskrevet ingefær, halvdelen af jalapenos (skæres i mindre strykker), hvidløget og fennikelfrø. Lad det koge sammen til rette konsistens. Skal ikke være for ”moset”, der må gerne stadig være struktur i både æbler og løg. Lad æble chutneyen køle af, mens du steger flæsk.
- 4
Drys flæsken let med salt. Kom det på en rist (med en bageplade under) og steg det i cirka 25-35 minutter – vend det gerne undervejs i tilberedningen. BEMÆRK: stegetiden på flæsken afhænger af ovnen - hold derfor øje med det undervejs.
Tip: server gerne med ristet rugbrød til.
