Spicy æble chutney med ingefær og stegt flæsk

2 stk

Ingredienser

75 gæble
3 stkrødløg
2.5 dlæblecidereddike
1 tskingefær
2 stkjalapenos
1 fedhvidløg
1 tskfennikelfrø
400 gflæsk i skiver
salt
Friskkværnet sort peber

Tilberedning

  • 1

    Forvarm ovnen til 225° C.

  • 2

    Skræl æblerne og skær rødløg og æbler i grove tern.

  • 3

    Kom æbler og rødløg i en gryde sammen med friskrevet ingefær, halvdelen af jalapenos (skæres i mindre strykker), hvidløget og fennikelfrø. Lad det koge sammen til rette konsistens. Skal ikke være for ”moset”, der må gerne stadig være struktur i både æbler og løg. Lad æble chutneyen køle af, mens du steger flæsk.

  • 4

    Drys flæsken let med salt. Kom det på en rist (med en bageplade under) og steg det i cirka 25-35 minutter – vend det gerne undervejs i tilberedningen. BEMÆRK: stegetiden på flæsken afhænger af ovnen - hold derfor øje med det undervejs.

Tip: server gerne med ristet rugbrød til.
Spicy æble chutney med ingefær og stegt flæsk