Spaghetti med tomatsauce, vegetariske deller og sprød salat
4 personer
Ingredienser
| 500 g | frossen grøntsagsbund |
| 2 fed | hvidløg |
| 0.5 spsk | tørret basilikum |
| 0.5 spsk | tørret oregano |
| 1 dåse | sorte bønner |
| 2 stk | æg |
| 70 g | rasp |
| 0.5 spsk | salt |
| 140 g | tomatpuré |
| 1 dåse | hakkede tomater |
| 2 dl | vand |
| 250 g | spaghetti |
| 0.25 stk | spidskål |
| 1 stk | blandede peberfrugter |
| 50 g | kalamataoliven uden sten |
| dressing efter eget valg | |
| peber | |
| olivenolie |
Tilberedning
- 1
Giv grøntsagerne en snurretur i en foodprocessor eller minihakker sammen med hvidløg, basilikum og oregano til du har en finthakket masse. Gør det evt. af nogle omgange, hvis det hele ikke kan være der. Hæld den ene halvdel i en skål og den anden i en gryde.
- 2
Og nu til dellerne. Hæld drænede bønner i minihakkeren sammen med æg og rør til en ensartet masse. Hæld massen i skålen med grøntsagerne. Hvis der er meget væske i grøntsagerne, kan du hælde det fra eller bruge dine hænder til at klemme det ud. Rør de blendede bønner sammen med grøntsagerne, rasp og lidt salt og peber. Farsen skal have konsistens som tyk havregrød.
- 3
Fugt hænderne med vand og form boller på størrelse med små golfbolde af farsen. Steg dem på en pande i olie til de er brunet af, men ikke gennemstegte og stil dem til side.
- 4
Svits nu grøntsagerne i lidt olie i gryden. Tilsæt tomatpuré og steg videre i et par minutter. Tilsæt herefter hakkede tomater og vand og smag til med salt og peber. Lad saucen simre i ca. 10 minutter.
- 5
Kog spaghettien som anvist på posen og læg forsigtigt dellerne ned i tomatsaucen. Lad saucen simre til dellerne er gennemvarme.
- 6
Skyl spidskål og peberfrugt og skær begge dele i strimler. Vend med oliven, smag til med salt og peber og top med valgfri dressing.
- 7
Server den dampende varme spaghetti med tomatsauce, veggie-deller, revet ost på toppen og salat som tilbehør.
