Små butterdejstærter med karamelliseret løg, figner og gedeost

4 personer

Ingredienser

1 pakkebutterdej
2 stkrødløg
2 spsksmør
1 spskolie
1.5 tskhonning
100 ggedeost
1.5 spskfløde
4 stkfigner
timian
1 stkøko citron
sort peber
flagesalt

Tilberedning

  • 1

    Skær rødløg i tynde ringe.

  • 2

    Smelt smør og olie på en pande ved middelvarme. Kom rødløgene på med et nip salt. Lad det stege langsomt, indtil de er bløde og gyldne. Det tager cirka 15-20 minutter.

  • 3

    Kom honning og balsamico i. Lad det karamellisere i 5 minutter – smag gerne til med salt og eventuelt mere honning/balsamico.

  • 4

    Mens du laver karamelliserede rødløg, laves de små butterdejstærter. Forvarm ovnen til 200°C (alm ovn).

  • 5

    Skær butterdejen ud i firkanter på cirka 4 x 4 cm. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir – prik midten af butterdejen med en gaffel.

  • 6

    Skær fignerne ud i skiver, så du har hvad der svarer til 1-2 skiver figne pr. stykke udskåret butterdej.

  • 7

    Fordel det karamelliserede løg på midten af hver butterdejsfirkant og kom de skårne figner ovenpå. Kom lidt flagesalt og sort peber på toppen.

  • 8

    Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

  • 9

    Mens butterdejstærterne bager, laves gedeostecremen ved at røre (ikke piske) gedeost og fløde sammen. Smag det til med salt, sort peber, citronsaft og lidt citronskal.

  • 10

    Lad de sprøde butterdejstærter køle lidt af. Kom gedeostecremen på toppen og pynt af med små stængler af timian, citronskal og eventuelt et par dryp balsamico.

Tip: Du kan udskifte gedeost med enten blåskimmelsost eller fed creme fraiche, efter samme princip. Hvis du bruger en meget fast blåskimmelsost, vil det eventuelt kræve lidt mere fløde at røre op.
Små butterdejstærter med karamelliseret løg, figner og gedeost