Skidne æg
4 personer
Ingredienser
4 stk | æg |
35 g | smør |
35 g | hvedemel |
2.5 dl | sødmælk |
1 spsk | stærk Dijon sennep |
1 spsk | grov sennep |
salt | |
friskkværnet sort peber | |
1 stk | citron – skal & saft |
Tilberedning
- 1
Kog æggene i cirka 7 minutter, således de er smilende – lad dem køle af i koldt vand.
- 2
Smelt smør i en gryde, pas på det ikke bruner! Pisk melet i, og pisk sammen.
- 3
Når smør & hvedemel er homogent og bagt af i gryden, hældes mælken langsomt i under omrøring. Når den opbagte sovs er tyknet, kommes begge slags sennep, salt, friskkværnet sort peber & citronsaft & skal i og smages til.
- 4
Halver æggene og server dem ovenpå sennepssaucen
Tip: Server de skidne æg med ristet rugbrød, karse & cherrytomater – eller som de er med frisk timian på toppen.
