Skidne æg

4 personer

Ingredienser

4 stkæg
35 gsmør
35 ghvedemel
2.5 dlsødmælk
1 spskstærk Dijon sennep
1 spskgrov sennep
salt
friskkværnet sort peber
1 stkcitron – skal & saft

Tilberedning

  • 1

    Kog æggene i cirka 7 minutter, således de er smilende – lad dem køle af i koldt vand.

  • 2

    Smelt smør i en gryde, pas på det ikke bruner! Pisk melet i, og pisk sammen.

  • 3

    Når smør & hvedemel er homogent og bagt af i gryden, hældes mælken langsomt i under omrøring. Når den opbagte sovs er tyknet, kommes begge slags sennep, salt, friskkværnet sort peber & citronsaft & skal i og smages til.

  • 4

    Halver æggene og server dem ovenpå sennepssaucen

Tip: Server de skidne æg med ristet rugbrød, karse & cherrytomater – eller som de er med frisk timian på toppen.
Skidne æg