Sild med sennepssauce, ramsløg & smilende æg

4 personer

Ingredienser

200 gmarinerede sild (ell gammeldags modnede sild), drænet og skåret i passende bidder
1 dlfed creme fraiche
1 spskmayonnaise
1 spskDijon sennep
1.5 spskgrov sennep
1 spsksukker (eller honning)
1 bundtramsløg
sort friskkværnet peber
Citronsaft
salt
4 skiverrugbrød
1 stkrødløg, i skiver
2 stkæg
1 spsksmagsneutral olie
1 spsksmør
Evt. et par blade salat

Tilberedning

  • 1

    Kog æggene i 7 minutter – køl dem af i isvand.

  • 2

    Imens æggene koger, ristes rugbrød på en pande i smør & olie, til de er gyldne på begge sider.

  • 3

    Snit halvdelen af ramsløgene fint.

  • 4

    Rør cremefraiche, mayonnaise, begge sennep, sukker, lidt citronsaft & friskkværnet peber sammen – smag til med det snittede ramsløg.

  • 5

    Vend de afdryppede sild i cremen.

  • 6

    Anret sennepssildene på toppen af det ristede rugbrød, med ½ smilende æg, rødløg og ramsløg på toppen.

  • 7

    Pynt af med resterende af ramsløget.

Tip: Brug gerne hvad du ellers har af urter og salat i køleskabet til at pynte af med.
Sild med sennepssauce, ramsløg & smilende æg