Shortbread småkager

14 stk

Ingredienser

300 ghvedemel
200 gsmør, koldt i tern
110 grørsukker
1 stkvaniljestang
1 tskkoldt vand
1 knivspidssalt

Tilberedning

  • 1

    Flæk vaniljestangen på langs & skrab kornene ud i lidt af sukkeret.

  • 2

    Blend vaniljesukker, sukker, hvedemel, salt & smør sammen (gerne i en foodprocessor, alternativt med en håndmikser) – til det har konsistens som “rasp”.

  • 3

    Tilføj lidt af vandet, indtil dejen samler sig – kom dejen på køl i 30-60 minutter.

  • 4

    Rul den kolde dej ud på et let mel drysset bord, indtil dejen har en tykkelse på 0,5 cm – stik småkagedejen ud efter ønsket form.

  • 5

    Kom de udstukne småkager på køl igen i 30 minutter, mens ovnen forvames til 165° C.

  • 6

    Småkagerne bages til de er gyldne (ca 12-15 minutter)

  • 7

    Lad dem køle af inden de spises – eller pyntes.

Tip: Pynt småkagerne med glasur eller smeltet chokolade.
Shortbread småkager