Shortbread småkager
14 stk
Ingredienser
300 g | hvedemel |
200 g | smør, koldt i tern |
110 g | rørsukker |
1 stk | vaniljestang |
1 tsk | koldt vand |
1 knivspids | salt |
Tilberedning
- 1
Flæk vaniljestangen på langs & skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
- 2
Blend vaniljesukker, sukker, hvedemel, salt & smør sammen (gerne i en foodprocessor, alternativt med en håndmikser) – til det har konsistens som “rasp”.
- 3
Tilføj lidt af vandet, indtil dejen samler sig – kom dejen på køl i 30-60 minutter.
- 4
Rul den kolde dej ud på et let mel drysset bord, indtil dejen har en tykkelse på 0,5 cm – stik småkagedejen ud efter ønsket form.
- 5
Kom de udstukne småkager på køl igen i 30 minutter, mens ovnen forvames til 165° C.
- 6
Småkagerne bages til de er gyldne (ca 12-15 minutter)
- 7
Lad dem køle af inden de spises – eller pyntes.
Tip: Pynt småkagerne med glasur eller smeltet chokolade.
