Sellerisuppe toppet med timiangulerødder og hasselnødder
4 personer
Ingredienser
| 1 stk | løg |
| 2 fed | hvidløg |
| 1 stk | knoldselleri |
| 425 g | kartofler på glas |
| 8 dl | vand |
| 1 terning | grøntsagsbouillon |
| 40 g | hasselnøddeflager |
| 250 g | gulerødder |
| 0.5 spsk | timian |
| 4 stk | appelsiner |
| 2.5 dl | cremefine 7% |
| olivenolie | |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 49: Appelsin, knoldselleri. løg
- 1
Pil skrællen af løg og hvidløg og skræl knoldselleriet. Skær det hele i grove tern. Kom løg, hvidløg, knoldselleri og drænede kartofler i en dyb gryde. Tilsæt vand og bouillon og bring det hele i kog. Lad det simre i ca. 20 min.
- 2
Imens suppen simrer: Rist hasselnøddeflagerne på en tør pande til de får lidt farve.
- 3
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver - brug evt. et mandolinjern, men pas på fingrene! Varm en pande op med olie og steg gulerødderne. Krydr med timian, salt og peber.
- 4
Skær appelsinerne i både. Blend suppen med en stavblender og tilsæt herefter cremefine. Smag til med salt og peber.
- 5
Server suppen i skåle med timiangulerødder og ristede hasselnøddeflager på toppen og appelsinbåde som tilbehør.
