Sellerisuppe toppet med timiangulerødder og hasselnødder

4 personer

Ingredienser

1 stkløg
2 fedhvidløg
1 stkknoldselleri
425 gkartofler på glas
8 dlvand
1 terninggrøntsagsbouillon
40 ghasselnøddeflager
250 ggulerødder
0.5 spsktimian
4 stkappelsiner
2.5 dlcremefine 7%
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 49: Appelsin, knoldselleri. løg
  • 1

    Pil skrællen af løg og hvidløg og skræl knoldselleriet. Skær det hele i grove tern. Kom løg, hvidløg, knoldselleri og drænede kartofler i en dyb gryde. Tilsæt vand og bouillon og bring det hele i kog. Lad det simre i ca. 20 min.

  • 2

    Imens suppen simrer: Rist hasselnøddeflagerne på en tør pande til de får lidt farve.

  • 3

    Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver - brug evt. et mandolinjern, men pas på fingrene! Varm en pande op med olie og steg gulerødderne. Krydr med timian, salt og peber.

  • 4

    Skær appelsinerne i både. Blend suppen med en stavblender og tilsæt herefter cremefine. Smag til med salt og peber.

  • 5

    Server suppen i skåle med timiangulerødder og ristede hasselnøddeflager på toppen og appelsinbåde som tilbehør.

Sellerisuppe toppet med timiangulerødder og hasselnødder