Sellerisuppe med salvie og ristede hasselnødder
4 personer
Ingredienser
| 1 stk | knoldselleri |
| 1 bundt | bladselleri |
| 2 stk | løg |
| 2 fed | hvidløg |
| 75 g | smør |
| 1.5 spsk | smagsneutral olie |
| 900 ml | kyllinge/hønse bouillon |
| 4 stk | laurbærblade |
| 1 potte | salvie |
| 2 dl | fløde |
| 1 stk | øko citron, skal og saft |
| 100 g | hasselnødder |
| sort peber | |
| salt |
Tilberedning
- 1
Skyl begge slags selleri, skræl herefter knoldselleriet og skær både knoldselleri og bladselleri ud i små tern (ca 3 x 3 cm). Skræl løgene og skær dem ud i grove tern.
- 2
Smelt halvdelen af smørret i en mellemstor gryde sammen med løg i tern, knoldselleri, bladselleri og halvdelen af salvien. Sauter det uden at det bliver gyldent – det tager cirka 10-15 minutter.
- 3
Riv hvidløgene i og kom laurbærblade i. Lad det sautere med i 3 minutter.
- 4
Hæld bouillionen på og bring det i kog. Når det koger, skrues der ned for varmen og det småsimrer i 15-20 minutter, indtil selleriet er mørt (gerne under låg).
- 5
Tag laurbærbladene op af gryden og hæld fløden på. Med en stavblender blendes suppen helt glat. Smag den til med salt, sort peber og lidt citronsaft.
- 6
Mens suppen koger, ristes hasselnødderne gyldne på en varm pande. Når de er gyldne, tages de fra panden og hakkes groft.
- 7
Kom smør og smagsneutral olie på panden og lad det varme godt op (men uden at smørret begynder at brænde). Kom de resterende salvieblade på panden og steg dem sprøde. Vend de grofthakkede hasselnødder i det sprødstegte salvie.
- 8
Server suppen med salvie/hasselnødder på toppen.
