Sellerisuppe med salvie og ristede hasselnødder

4 personer

Ingredienser

1 stkknoldselleri
1 bundtbladselleri
2 stkløg
2 fedhvidløg
75 gsmør
1.5 spsksmagsneutral olie
900 mlkyllinge/hønse bouillon
4 stklaurbærblade
1 pottesalvie
2 dlfløde
1 stkøko citron, skal og saft
100 ghasselnødder
sort peber
salt

Tilberedning

  • 1

    Skyl begge slags selleri, skræl herefter knoldselleriet og skær både knoldselleri og bladselleri ud i små tern (ca 3 x 3 cm). Skræl løgene og skær dem ud i grove tern.

  • 2

    Smelt halvdelen af smørret i en mellemstor gryde sammen med løg i tern, knoldselleri, bladselleri og halvdelen af salvien. Sauter det uden at det bliver gyldent – det tager cirka 10-15 minutter.

  • 3

    Riv hvidløgene i og kom laurbærblade i. Lad det sautere med i 3 minutter.

  • 4

    Hæld bouillionen på og bring det i kog. Når det koger, skrues der ned for varmen og det småsimrer i 15-20 minutter, indtil selleriet er mørt (gerne under låg).

  • 5

    Tag laurbærbladene op af gryden og hæld fløden på. Med en stavblender blendes suppen helt glat. Smag den til med salt, sort peber og lidt citronsaft.

  • 6

    Mens suppen koger, ristes hasselnødderne gyldne på en varm pande. Når de er gyldne, tages de fra panden og hakkes groft.

  • 7

    Kom smør og smagsneutral olie på panden og lad det varme godt op (men uden at smørret begynder at brænde). Kom de resterende salvieblade på panden og steg dem sprøde. Vend de grofthakkede hasselnødder i det sprødstegte salvie.

  • 8

    Server suppen med salvie/hasselnødder på toppen.

Tip: Hvis der er fine grønne blade på dit bladselleri, kan disse skylles og snittes fint som topping på suppen. Hasselnødder og salvie kan nemt udskiftes med andre nødder og krydderurter (eks. timian og mandler eller usaltede cashew nødder).
Sellerisuppe med salvie og ristede hasselnødder