Sellerisuppe med laks og grove brødcroutoner
4 personer
Ingredienser
2 stk | løg |
600 g | kartofler |
1 stk | knoldselleri |
10 dl | vand |
1 terning | grøntsagsbouillon |
2 stk | groft flutes |
225 g | laksefileter |
150 g | hvidløgsost |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 200° varmluft.
- 2
Pil skrællen af løgene og skræl kartofler og knoldselleri. Skær det hele i grove tern.
- 3
Varm en dyb gryde op med lidt olivenolie og svits løg, kartofler og knoldselleri. Tilsæt vand og bouillon og lad det simre i ca. 20 minutter - eller til grøntsagerne er møre.
- 4
Skær flutene i små tern og vend dem med en god sjat olivenolie, salt og peber. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.
- 5
Fjern skindet fra laksefileterne. Skær dem i små tern, vend i lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Læg laksestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.
- 6
Hæld hvidløgsosten i gryden med grøntsagerne og blend suppen, til den har en cremet konsistens - du kan enten bruge en stavblender eller en almindelig blender. Smag suppen til med salt og peber.
- 7
Server suppen i skåle og top med laksestykker og grove brødcroutoner. Velbekomme!