Sellerisuppe med laks og grove brødcroutoner

4 personer

Ingredienser

2 stkløg
600 gkartofler
1 stkknoldselleri
10 dlvand
1 terninggrøntsagsbouillon
2 stkgroft flutes
225 glaksefileter
150 ghvidløgsost
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 47.
  • 1

    Tænd ovnen på 200° varmluft.

  • 2

    Pil skrællen af løgene og skræl kartofler og knoldselleri. Skær det hele i grove tern.

  • 3

    Varm en dyb gryde op med lidt olivenolie og svits løg, kartofler og knoldselleri. Tilsæt vand og bouillon og lad det simre i ca. 20 minutter - eller til grøntsagerne er møre.

  • 4

    Skær flutene i små tern og vend dem med en god sjat olivenolie, salt og peber. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.

  • 5

    Fjern skindet fra laksefileterne. Skær dem i små tern, vend i lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Læg laksestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.

  • 6

    Hæld hvidløgsosten i gryden med grøntsagerne og blend suppen, til den har en cremet konsistens - du kan enten bruge en stavblender eller en almindelig blender. Smag suppen til med salt og peber.

  • 7

    Server suppen i skåle og top med laksestykker og grove brødcroutoner. Velbekomme!

Sellerisuppe med laks og grove brødcroutoner