Salat med spidskål og citrusfrugter
4 personer
Ingredienser
1 stk | Spidskål |
1 stk | Rødt spidskål |
4 stk | Appelsin |
2 stk | Grapefrugt |
2 stk | Granatæble |
150 g | Valnødder |
2 spsk | Smør |
1 spsk | Olie |
2 spsk | Honning |
4 spsk | Æblecidereddike |
2 spsk | Dijon |
Olie | |
Salt | |
Peber |
Tilberedning
- 1
Snit begge spidskål helt fint samt fileter citrusfrugterne ud i mindre stykker, således at der ikke er noget af det hvide bitre på stykkerne.
- 2
Kom lidt olie og smør på en pande og tænd for middelvarme. Lad det bruse op sammen med valnødderne og rist dem gyldne. Inden valnødderne fjernes fra panden, drysses de med lidt salt. Kom dem over på et stykke fedtsugende papir, hvor de skal køle af.
- 3
Mens valnødderne køler af, blendes vinaigretten sammen. Kom honning, æblecidereddike, dijon, salt og sort peber i en bøtte og blend sammen. Tilsæt langsomt olie til vinaigretten bliver tyk og cremet – smag den til.
- 4
Vend det fintsnittede kål med appelsin, grapefrugt, granatæbler (kernerne - bankes fri fra skallen) og de ristede valnødder. Vend det hele i vinaigretten og smag salaten til med salt og peber.
