Salat med fuldkornsris, soya/honningmarineret kylling & sesam

4 personer

Ingredienser

320 gfuldkornsris
1 bundtforårsløg
3 stkmellemstore rødløg
1 stkstort spidskål
4 stkkyllingebryst fileter
1 dlsoya
0.5 dlhonning
saltede peanuts
sort sesam
2 posertomatvinaigrette
Smagsneutral olie
1 pottebrøndkarse, klippet og skyllet
salt
peber
2 stkcitroner, skal & saft

Tilberedning

  • 1

    Mariner kyllingebryst fileterne i soya og honning – gerne fra morgenstunden, men ikke nødvendigt– opbevar på køl imens de marinerer.

  • 2

    Kog fuldkornsrisene efter anvisningen på posen.

  • 3

    Imens risene koger snittes forårsløg, spidskål & rødløg fint – skyl forårsløg og spidskål under koldt vand og lad det dryppe af.

  • 4

    Når risene er færdigkogte og har trukket færdigt, kommes de i en skål og “køler” lidt af, således de ikke er brandvarme når grøntsagerne vendes i.

  • 5

    Kom indholdet af tomatvinaigrette poserne i en skål og kom olie i, til det har en konsistens som en tyk paste, smag gerne til med citronsaft – vend halvdelen af vinaigretten i risene.

  • 6

    Kom det snittede spidskål, rødløg og forårsløg i risen og miks godt – smag ris salaten til med salt, sort peber, citronsaft og skal.

  • 7

    Steg kyllingebryst fileterne i lidt olie på en varm pande – pas på at panden ikke bliver for varm så honningen brænder på, til de er gennemtilberedte.

  • 8

    Drys sorte sesamfrø ovenpå kyllingebryst fileterne.

  • 9

    Server salaten med stegt kylling, sesam, brøndkarse og friskrevet citronskal på toppen samt resten af vinaigretten vendt med hakkede peanuts.

TIP: Kyllingen kan skiftes ud med eksempelvis svinenakke marineret i soya & honning.
Salat med fuldkornsris, soya/honningmarineret kylling & sesam