Salat med fuldkornsris, soya/honningmarineret kylling & sesam
4 personer
Ingredienser
320 g | fuldkornsris |
1 bundt | forårsløg |
3 stk | mellemstore rødløg |
1 stk | stort spidskål |
4 stk | kyllingebryst fileter |
1 dl | soya |
0.5 dl | honning |
saltede peanuts | |
sort sesam | |
2 poser | tomatvinaigrette |
Smagsneutral olie | |
1 potte | brøndkarse, klippet og skyllet |
salt | |
peber | |
2 stk | citroner, skal & saft |
Tilberedning
- 1
Mariner kyllingebryst fileterne i soya og honning – gerne fra morgenstunden, men ikke nødvendigt– opbevar på køl imens de marinerer.
- 2
Kog fuldkornsrisene efter anvisningen på posen.
- 3
Imens risene koger snittes forårsløg, spidskål & rødløg fint – skyl forårsløg og spidskål under koldt vand og lad det dryppe af.
- 4
Når risene er færdigkogte og har trukket færdigt, kommes de i en skål og “køler” lidt af, således de ikke er brandvarme når grøntsagerne vendes i.
- 5
Kom indholdet af tomatvinaigrette poserne i en skål og kom olie i, til det har en konsistens som en tyk paste, smag gerne til med citronsaft – vend halvdelen af vinaigretten i risene.
- 6
Kom det snittede spidskål, rødløg og forårsløg i risen og miks godt – smag ris salaten til med salt, sort peber, citronsaft og skal.
- 7
Steg kyllingebryst fileterne i lidt olie på en varm pande – pas på at panden ikke bliver for varm så honningen brænder på, til de er gennemtilberedte.
- 8
Drys sorte sesamfrø ovenpå kyllingebryst fileterne.
- 9
Server salaten med stegt kylling, sesam, brøndkarse og friskrevet citronskal på toppen samt resten af vinaigretten vendt med hakkede peanuts.
