Salat med bagte tomater

4 personer

Ingredienser

12 stklaurbærblade
500 gcherrytomater
4 fedhvidløg
4 spskekstra jomfru olivenolie
500 gmozzarella
3 stkavocado
100 gpinjekerner
3 spskbalsamicoeddike
2 håndfuldefrisk basilikum
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Læg laurbærbladene i et smurt ildfast fad.

  • 2

    Skær et kryds i tomaterne og læg dem ovenpå.

  • 3

    Hak hvidløg og bland det med olivenolie, salt og peber og dryp blandingen over tomaterne.

  • 4

    Bag tomaterne ved 200° i en forvarmet ovn i 20 minutter.

  • 5

    Skær mozzarella og avocadoer i tern og læg dem i et fad. Fordel de varme tomater og deres saft over.

  • 6

    Rist pinjekerner på en tør pande, til de er lysebrune.

  • 7

    Fordel derefter balsamico eddike, pinjekernerne og basilikum over retten.

  • 8

    Giv et drys salt og peber efter smag.

Salat med bagte tomater