Salat med bagte tomater
4 personer
Ingredienser
12 stk | laurbærblade |
500 g | cherrytomater |
4 fed | hvidløg |
4 spsk | ekstra jomfru olivenolie |
500 g | mozzarella |
3 stk | avocado |
100 g | pinjekerner |
3 spsk | balsamicoeddike |
2 håndfulde | frisk basilikum |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Læg laurbærbladene i et smurt ildfast fad.
- 2
Skær et kryds i tomaterne og læg dem ovenpå.
- 3
Hak hvidløg og bland det med olivenolie, salt og peber og dryp blandingen over tomaterne.
- 4
Bag tomaterne ved 200° i en forvarmet ovn i 20 minutter.
- 5
Skær mozzarella og avocadoer i tern og læg dem i et fad. Fordel de varme tomater og deres saft over.
- 6
Rist pinjekerner på en tør pande, til de er lysebrune.
- 7
Fordel derefter balsamico eddike, pinjekernerne og basilikum over retten.
- 8
Giv et drys salt og peber efter smag.