Salat Lyonnaise
4 personer
Ingredienser
Salat
4 stk | æg |
1 dl | lagereddike |
150 g | bacon i tern |
1 bakke | salatmix |
0,5 pakke | brødcroutoner |
Dijon vinagrette dressing
2 spsk | dijonsennep |
1 spsk | hvidvinseddike |
1 spsk | balsamico |
1 stk | citron |
2,5 dl | olie til stegning |
salt | |
peber |
Tilberedning
Dijon vinagrette dressing
- 1
Pres citronsaft. Rør de resterende ingredienser til dressingen godt sammen - undtagen olivenolien, som tilsættes til sidst og lidt ad gangen. Brug et piskeris, så dressingen ikke skiller.
Pocherede æg
- 1
Sæt en gryde over med letsaltet vand. Når vandet i gryden koger, tilsættes 2 spsk. lagereddike.
- 2
Når vandet i gryden koger, tilsættes 2 spsk. lagereddike.
- 3
Slå et æg ud i en kop og tilsæt 1 spsk. eddike.
- 4
Tag gryden af blusset og pisk vandet rundt, så det sættes i cirkulation. Hæld forsigtigt ægget ned i vandet (det må ikke koge).
- 5
Ægget vil nu samle sig til en kugle. Lad ægget blive i vandet i 5 minutter og tag det op med en hulske. Fortsæt på samme måde med resten af æggene.
- 6
Anret ægget på salatbund i en skål, pynt med bacontern og croutoner. Tilsæt dijon vinagrette efter egen smag.
Salat
- 1
Steg bacon på en pande til det er sprødt og gyldent. Lad dryppe af på køkkenrulle.
- 2
Skyl salat og anret i dybe skåle.
- 3
Læg de pocherede æg på salaten, pynt med bacontern og croutoner. Tilsæt dijon vinagrette efter egen smag.