Salat Lyonnaise

4 personer

Ingredienser

Salat

4 stkæg
1 dllagereddike
150 gbacon i tern
1 bakkesalatmix
0,5 pakkebrødcroutoner

Dijon vinagrette dressing

2 spskdijonsennep
1 spskhvidvinseddike
1 spskbalsamico
1 stkcitron
2,5 dlolie til stegning
salt
peber

Tilberedning

Dijon vinagrette dressing

  • 1

    Pres citronsaft. Rør de resterende ingredienser til dressingen godt sammen - undtagen olivenolien, som tilsættes til sidst og lidt ad gangen. Brug et piskeris, så dressingen ikke skiller.

Pocherede æg

  • 1

    Sæt en gryde over med letsaltet vand. Når vandet i gryden koger, tilsættes 2 spsk. lagereddike.

  • 2

    Når vandet i gryden koger, tilsættes 2 spsk. lagereddike.

  • 3

    Slå et æg ud i en kop og tilsæt 1 spsk. eddike.

  • 4

    Tag gryden af blusset og pisk vandet rundt, så det sættes i cirkulation. Hæld forsigtigt ægget ned i vandet (det må ikke koge).

  • 5

    Ægget vil nu samle sig til en kugle. Lad ægget blive i vandet i 5 minutter og tag det op med en hulske. Fortsæt på samme måde med resten af æggene.

  • 6

    Anret ægget på salatbund i en skål, pynt med bacontern og croutoner. Tilsæt dijon vinagrette efter egen smag.

Salat

  • 1

    Steg bacon på en pande til det er sprødt og gyldent. Lad dryppe af på køkkenrulle.

  • 2

    Skyl salat og anret i dybe skåle.

  • 3

    Læg de pocherede æg på salaten, pynt med bacontern og croutoner. Tilsæt dijon vinagrette efter egen smag.

Tip: Dressingen kan snildt holde sig mindst 14 dage i køleskabet og kan bruges til mange andre salater.
Salat Lyonnaise