Rugmelsstegt havkat med blomkål i karrycreme
4 personer
Ingredienser
Havkat
| 4 stk | havkatfileter |
| 1 dl | rugmel |
| olie til stegning | |
| salt | |
| peber |
Blomkål i karrycreme
| 0.5 pose | frisk spinat |
| 2 stk | skalotteløg |
| 2 fed | hvidløg |
| 2 spsk | karry |
| 1 stk | æble |
| olie til stegning | |
| 2 dl | æblejuice |
| 1 dl | hvidvin |
| 0.5 l | fløde |
| 0.5 stk | blomkålshoved |
| Salt | |
| Peber |
Tilberedning
- 1
Vend havkatfileterne i rugmel og krydr med salt og peber.
- 2
Varm en pande op og tilsæt olien. Steg fileterne i 3-4 minutter på begge sider afhængig af tykkelse.
- 3
Skyl spinat og tør den med et rent viskestykke. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skyl blomkål og skær i små buketter.
- 4
Sautér løg, hvidløg, karry og æbletern i olivenolien i en varm gryde.
- 5
Tilsæt æblejuice og hvidvin og lad det koge i 1 minut. Tilsæt fløde og kog op.
- 6
Tilsæt blomkålsbuketter og lad dem koge i 5 minutter.
- 7
Vend den skyllede spinat i saucen og servér straks sammen med den nystegte havkat.
