Rugmelsstegt havkat med blomkål i karrycreme

4 personer

Ingredienser

Havkat

4 stkhavkatfileter
1 dlrugmel
olie til stegning
salt
peber

Blomkål i karrycreme

0,5 posefrisk spinat
2 stkskalotteløg
2 fedhvidløg
2 spskkarry
1 stkæble
olie til stegning
2 dlæblejuice
1 dlhvidvin
0,5 lfløde
0,5 stkblomkålshoved
Salt
Peber

Tilberedning

  • 1

    Ved havkatfileterne i rugmel og krydr med salt og peber.

  • 2

    Varm en pande op og tilsæt olien. Steg fileterne i 3-4 minutter på begge sider afhængig af tykkelse.

  • 3

    Skyl spinat og tør den med et rent viskestykke. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skyl blomkål og skær i små buketter.

  • 4

    Sautér løg, hvidløg, karry og æbletern i olivenolien i en varm gryde.

  • 5

    Tilsæt æblejuice og hvidvin og lad det koge i 1 minut. Tilsæt fløde og kog op.

  • 6

    Tilsæt blomkålsbuketter og lad dem koge i 5 minutter.

  • 7

    Vend den skyllede spinat i saucen og servér straks sammen med den nystegte havkat.

Rugmelsstegt havkat med blomkål i karrycreme